U bent hier: Home » Blog » Informatie » 0900-nummers op mobiel

0900-nummers op mobiel

Iedereen moet wel eens bellen met een servicenummer. Steeds meer bedrijven in Nederland maken gebruik van gratis 0800-nummers. Voornamelijk stichtingen en liefdadigheidsinstellingen maken al gebruik van deze gratis nummers. Commerciële bedrijven maken echter vaker gebruik van 0900-nummers. De kosten van het bellen van deze 0900-nummers kunnen behoorlijk oplopen. Het tarief mag soms laag zijn (0,10 euro per minuut), maar de ‘kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon’ kunnen de prijzen alsnog behoorlijk stuwen. Daarom neemt de Europese Unie maatregelen. Maar ook nu al zijn er maatregelen waaraan bedrijven moeten voldoen.

Maximumtarief
Ten eerste geldt er in Nederland een maximumtarief voor bedrijven. Bedrijven mogen niet meer dan 15 cent per minuut in rekening brengen, als er vanaf een vast telefoonnummer gebeld wordt.

Maar in Nederland verliest de vaste telefoon zijn populariteit. Steeds meer Nederlanders gebruiken een sim only abonnement, omdat dit veel goedkoper is in de maandelijkse kosten. Er wordt dan gebeld vanaf een mobiele telefoon, en daarvoor hebben bedrijven nog geen maximumtarief opgelegd gekregen.

Kennisgeving
Wel moeten alle bedrijven in Nederland die met een servicenummer werken, een kennisgeving hebben. Dit houdt in dat wanneer de consument een telefoonnummer belt, hij of zij eerst een bandje te horen moet krijgen waarin geïnformeerd wordt over de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon, en het tarief per minuut.

In deze kennisgeving komen twee termen naar voren: het tarief per minuut en de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon. De klant betaalt in principe dus twee maal. De eerste keer betaalt de klant voor het tarief per minuut. Dit tarief is het bedrag dat het bedrijf in rekening brengt. Dit kan bijvoorbeeld ’10 cent per minuut’ of ’25 cent per minuut’ bedragen.

Over dit tarief per minuut, berekent de provider het verkeerstarief. Dit is het tarief dat berekend wordt voor het doorschakelen van een 0900-nummer naar een normaal 035-nummer. Deze kosten moet de provider maken, maar worden doorberekend aan de klant. Dit bedoelt de kennisgeving met ‘de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon’.

Kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon
De kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon kunnen behoorlijk variëren. Daarom verwijzen de meeste bedrijven naar de tarieven hiervan op de website van de provider. Per provider zijn de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon verschillend. Hoe hoog dit bedrag is, is terug te vinden op de website van de provider.

De bedragen staan vaak echter niet behoorlijk duidelijk vermeld. Een abonnee moet ten eerste weten dat de bedragen niet uitdrukkelijk vermeld staan als ‘kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon’. Zoeken naar dergelijke woorden heeft ook geen enkel nut. Deze kosten zijn vaak gelijk aan het tarief dat geldt voor ‘buiten bundel bellen’.

Buiten bundel
Als iemand een 0900-nummer belt, betekent dit in vrijwel alle gevallen dat hij of zij buiten zijn bundel belt. Want de bundel staat alleen een aantal belminuten toe, die van mobiel naar mobiel of mobiel naar vast gemaakt zijn. Een 0900-nummer is een doorschakelnummer, en valt dus per definitie buiten de bundel.

Omdat de klant buiten bundel belt, geldt ook het tarief per minuut voor buiten bundel bellen. Deze bedragen kunnen variëren van 25 tot 40 cent per minuut extra. Samen met het bedrijventarief per minuut kunnen de telefoniekosten dan al oplopen tot 50 eurocent per minuut.

Niet eens?
Als een bedrijf geen bandje afspeelt alvorens de verbinding gemaakt wordt, dan kan de abonnee een klacht indienen bij ConsuWijzer. Zij zullen dan de klacht onderzoeken. De abonnee moet echter wel gewoon de telefoonrekening betalen.

Bij bedrijven die wel een kennisgeving geven, is het mogelijk de verbinding te verbreken. Wie de verbinding verbreekt alvorens hij of zij doorgeschakeld wordt, betaalt geen kosten. De kosten voor het doorschakelen worden niet in rekening gebracht, evenmin de kosten voor het bedrijfstarief.

Veel bedrijven hebben een normaal telefoonnummer achter het doorschakelnummer. Dit telefoonnummer is vaak te vinden op diverse websites. De trefwoorden daarvoor kunnen bijvoorbeeld ‘0900 alternatieven’ zijn.

Vorig artikel:

Volgend artikel: