U bent hier: Home » Blog » Informatie » Abonnement opgezegd, wat nu?

Abonnement opgezegd, wat nu?

Eerder schreven we al hoe je bij de meeste providers opzegt, maar in sommige gevallen zijn er extra stappen nodig of zijn er kleine lettertjes in contracten te vinden. Bij maandcontracten kan het namelijk zijn dat de abonnee ook nog een extra maand moet betalen, omdat hij te maken heeft met een opzegtermijn. Sim only abonnementen zijn er in verschillende contracttermijnen, variërend van een maand, een jaar tot twee jaar. Daardoor kan het zijn dat je niet onmiddellijk een nieuw abonnement af kunt sluiten, zonder daarvoor dubbel te betalen.

Het abonnement opzeggen
Wie niet tevreden is met het huidige sim only abonnement, kan ervoor kiezen een andere provider te kiezen. De sim only markt is in Nederland steeds verder in opkomst, en steeds meer providers bieden naast het vaste abonnement, dat doorgaans met telefoon verstrekt wordt, ook een sim only abonnement aan te bieden.

Sim only is vaak goedkoper, doordat de abonnee geen mobiele telefoon krijgt van de provider. Het enige wat de klant ontvangt aan de deur, is de simkaart. Daardoor hoeven er geen dure abonnementen worden afgesloten, omdat er immers geen telefoon terugbetaald moet worden.

Opzegtermijn
Er zijn een aantal providers in Nederland die een opzegtermijn van een maand hanteren. Deze abonnementen worden verkocht als ‘maandelijks opzegbaar’. De klant verwacht dan dat hij aan he eind van de maand het abonnement op kan zeggen, maar niets is minder waar. In sommige voorwaarden staat namelijk een regel vermeld die uitzondering op de verwachting vormt.

Zo kan het zijn dat de abonnee tenminste een maand van tevoren op moet zeggen. Wie op 25 maart opzegt, is nog abonnee tot 25 april. De maand extra die de klant dan gebruikt, moet hij betalen alsof hij binnen bundel gebeld heeft. De overige paar dagen van de maand, vallen buiten de abonnementstijd en dus ook buiten bundel. De laatste kosten van de provider bedragen dan het totaal van de kosten binnen en buiten bundel.

Meerjarige contracten
Goedkopere sim only abonnementen zijn te vinden bij de meeste providers. In de regel is het zo dat sim only abonnementen goedkoper worden, naar mate de looptijd langer wordt. Doorgaans worden sim only abonnementen per maand, jaar of twee jaar verkocht. Een sim only abonnement van een maand is het duurst, een jaar middelmatig. Een tweejarig contract is het goedkoopst.

Het nadeel is dat de klant gebonden is aan een contract, en daar dus niet gemakkelijk van af kan. Opzeggen kan ook niet op ieder moment, maar pas als het contract dreigt af te lopen. Als de klant besluit te blijven, komt hij wellicht in aanmerking voor korting op het abonnement, en gaat dus een jaar later minder betalen.

Wie niet blijft, moet opletten op de algemene voorwaarden. Vaak staat in de algemene voorwaarden het opzegtermijn vermeld. Sommige providers hanteren een opzegtermijn van een maand, terwijl bij andere providers twee maanden of meer normaal is. Wie te laat is, gaat meestal akkoord met een stilzwijgende verlenging. Dit houdt in, dat de abonnee ermee akkoord gaat dat het abonnement automatisch verlengd wordt, tenzij hij tijdig opzegt. Wie niet tijdig genoeg opzegt, kan een behoorlijke rekening wegens bijvoorbeeld contractbreuk verwachten.

Naar de nieuwe provider
Ondertussen kan de abonnee na het opzeggen wel al naar een nieuwe telefoonprovider gaan. Belangrijk is de keuze van het nummerbehoud. Wie besluit zijn nummer te houden, moet rekenen op een langere levertijd. Dat komt doordat de oude provider het oude nummer moet vrijgeven aan de nieuwe provider.

In de tussentijd geeft de nieuwe provider een leennummer. Zolang het eigen nummer nog niet in gebruik is, kan de abonnee wel al bellen, sms’en en internetten. Het vervelende is, is dat dit buiten de bundel omgaat. Op een dergelijke manier worden veel klanten de eerste maand geconfronteerd met een hoge rekening, doordat zij het bedrag buiten bundel moeten betalen bovenop het abonnementsgeld en de aansluitkosten.

Wie dat gevaar niet lopen wil, kan er ook voor kiezen een nieuw telefoonnummer aan te vragen. In dat geval kan de simkaart tegenwoordig online geactiveerd worden en kan de klant onmiddellijk beginnen met bellen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: