U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Beltegoed moet langer houdbaar blijven

Beltegoed moet langer houdbaar blijven

Het beltegoed van mobiele abonnementen moet langer houdbaar blijven dan dat nu het geval is. De periode waarin het beltegoed geldig is, moet verlengd worden naar een jaar. Dat vindt de Consumentenbond, die een actie gestart is om de Tweede Kamer ervan te overtuigen dat de beltegoedperiode toch echt verlengd moet worden. Voornamelijk het feit dat de klant wel voor zijn beltegoed betaald heeft, maar het na een periode weer kwijt is, vindt de bond niet eerlijk. Wanneer iemand iets aanschaft, moet dat ook van de klant blijven, zo bepleit de Consumentenbond.

Beltegoed
Het beltegoed is inmiddels alleen nog te krijgen bij prepaid-abonnementen. Met een sim only abonnement hoeven klanten niet eerst naar de winkel. Wie bij prepaid zijn tegoed voor het bellen, sms’en of internet niet binnen een bepaalde periode opmaakt, raakt zijn tegoed kwijt. Dat terwijl de klant wel voor het beltegoed betaald heeft. Volgens de Consumentenbond is dat niet eerlijk, omdat de klant na een periode van een maand zijn beltegoed alweer kwijt is.

Klanten die meer bellen van zijn op hun prepaidkaart staan hebben, kunnen daarnaast ook niet de tegoeden gebruiken die zij de maand ervoor over hebben gehouden.

Zure gevoelens
Volgens Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, is het extra zuur dat de overgebleven belminuten niet mee kunnen worden genomen naar de maand erop. Soms is het buiten-bundeltarief tot wel drie keer zo hoog als het binnen-bundeltarief. “Het risico is dat consumenten voor de zekerheid een veel te ruime bundel nemen, wat niet nodig zou zijn als alle tegoeden een jaar houdbaar zijn”, verdedigt Combée.

De oproep van de Consumentenbond om het beltegoed tenminste een jaar geldig te maken, is niet nieuw. Al jaren pleit de belangenorganisatie voor een verlenging van de periode bij telecomproviders. Toch lijken zij de oproep van de bond blijven te negeren. Daarom probeert de Consumentenbond het nu bij de Tweede Kamer.

Sim only
Voor sim only abonnees geldt in tegenstelling tot prepaid abonnementen dat de belbundels bij de providers wél houdbaar zijn. De meeste sim only providers bieden belminuten aan die onbeperkt houdbaar zijn.

Het is dan ook verstandig om er eens over na te denken om de prepaidbundel om te zetten in een sim only bundel. Met het belplafond kunnen klanten een limiet instellen op hun tegoed. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je alsnog over je belminuten heen gaat, en dan buiten bundel belt. Maar wie echter te weinig heeft aan zijn belplafond, kan deze op ieder moment online opwaarderen.

Vergelijken
Voordat je de overstap van prepaid naar sim only maakt, is het wel belangrijk om goed te kijken welke providers onbeperkte houdbaarheid van het beltegoed aanbieden. Zo heeft T-Mobile en al haar lijnen (zoals bijvoorbeeld Ben) het beltegoed onbeperkt houdbaar gemaakt.

Maar bij Vodafone is dat anders. Het merk Hollands Nieuwe werkt nog steeds met een beperkte houdbaarheidsdatum, namelijk drie maanden. In dat geval moet deze periode naar de wens van de Consumentenbond verlengd worden naar een jaar.

Vorig artikel:

Volgend artikel: