U bent hier: Home » Blog » Informatie » Dataverkeer meten? 6 handige apps

Dataverkeer meten? 6 handige apps


Veel aanbieders hanteren datalimieten. Vaak moeten klanten veel bijbetalen, als dit limiet is overschreden. Dan is het handig om uw dataverkeer te meten. De iPhone heeft al een eigen applicatie om het dataverkeer bij te houden, maar deze is vrij basaal. Daarom tippen we zes applicaties, die uitgebreide functies hebben om het dataverkeer te meten.

Helemaal gratis
Natuurlijk zetten we een geheel gratis app graag boven aan in ons lijstje. Download Monitor is geheel gratis en heeft geen beperkingen. Het houdt het dataverkeer op zowel WiFi als 3G bij. De applicatie geeft ook een waarschuwing als de databundel is verbruikt. Niet zo handig, want natuurlijk heeft u liever een waarschuwing als u het datalimiet dreigt te bereiken. Maar daarom is het ook gratis. Handig extraatje: een ingebouwde speedtest, waarmee u kunt meten hoe snel de internetverbinding is.

Data Usage
De applicatie ‘Data Usage’ kost 79 cent en is daarmee een van de goedkoopste applicaties die het dataverkeer kan meten. Een zacht prijsje, om een eenvoudig overzicht te krijgen van uw internetgebruik.

Stel in de applicatie in wat uw databundel inhoudt en de app houdt bij hoeveel dataverkeer u in procenten heeft verbruikt. Dan weet u precies hoeveel u dagelijks nog mag gebruiken. Het mooie van deze applicatie is, dat het onderscheid kent tussen 3G en WiFi. Daardoor weet u precies hoeveel u verbruikt, voor wat betreft mobiel internet. Nadert u het limiet? Dan geeft Data Usage dat aan. Het geeft ook een prognose wanneer het datalimiet overschreden gaat worden.

Dataman
Dataman is in principe een gratis applicatie. Het lijkt een vrij complete applicatie. Het doet precies wat het moet doen: het meten van het dataverkeer.

De gratis versie geeft precies aan hoeveel verkeer aan downloads en uploads is verbruikt. Ook in deze applicatie wordt dat uitgesplitst in 3G en WiFi. Bent u bijna door uw databundel heen? Dan geeft Dataman een waarschuwing. Het nadeel is dat Dataman op de achtergrond loopt. Dus u ziet de melding niet, totdat de app opent. Dat geldt niet voor de betaalde versies, die voor iets meer dan een euro te krijgen zijn.

De betaalde versies laten ook zien hoeveel MB’s er per tien minuten verbruikt zijn. Daardoor is het inzichtelijk wanneer, en waar u het meeste data verbruikt.

Air Meter
Air Meter is een betaalde app, met ongeveer dezelfde mogelijkheden als het gratis Dataman. De app houdt het dataverkeer bij en splitst 3G en Wifi op. De gebruiker krijgt ook bij deze app een waarschuwing bij het bereiken van het datalimiet.

Het grote voordeel van de applicatie is, dat de waarschuwing ook op uw scherm verschijnt, als u de applicatie niet eerst opstart. Verder is het een applicatie met weinig poespas, die vooral veel overzichtelijkheid biedt.

Data Used
Data Used is een applicatie die iets meer dan anderhalve euro kost. De look-and-feel van de app is niet zo zakelijk, maar het geeft wel overzichtelijk aan hoeveel dataverkeer u heeft gebruikt.

Twee zaken zorgen ervoor dat alle andere apps overbodig zijn: de voorspellende gave van de app en het corrigeren van data. De applicatie berekent hoeveel data er verbruikt is aan het eind van de maand, als u hetzelfde patroon blijft volgen als u nu doet.

Stel dat de app uitstond, terwijl u rustig op YouTube zat te surfen. Dan wordt het verbruik niet gemeten. U kunt dan handmatig de verbruikte data toevoegen. Handig, want dan heeft u een stuk reƫler beeld van uw verbruik. En natuurlijk geeft ook deze applicatie een waarschuwing bij het eind van de bundel.

Ben
Provider Ben heeft een eigen app, waarin klanten precies kunnen zien hoeveel dataverkeer ze hebben verbruikt. Ook andere providers hebben een eigen ‘Mijn’-pagina, op internet. Daarmee kunt u als klant zien hoeveel dataverkeer u hebt gebruikt, maar ook hoeveel SMSjes en belminuten u nog mag gebruiken.

Bijgehouden?
Wie het verbruik heeft bijgehouden, kan deze informatie gebruiken om SIM-only aanbieders te vergelijken. Zo kunt u een bundel kiezen die bij u past.

Vorig artikel:

Volgend artikel: