U bent hier: Home » Blog » Informatie » Een kind en de mobiele telefoon

Een kind en de mobiele telefoon

In de tegenwoordige maatschappij heeft iedereen een telefoon, en is iedereen altijd voor iedereen bereikbaar. Ook kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een telefoon. Waar vroeger de oude, afgedankte mobieltjes van de ouders volstonden met een prepaidkaart, veranderen de wensen mee. De tijd heeft niet stil gestaan: uit onderzoek van Mijn Kind Online (2010) blijkt dat kinderen tegen de tijd dat zij naar de middelbare school gaan een smartphone krijgen. Ook scholen doen driftig mee: sommige scholen gebruiken steeds minder papier, maar geven hun leerlingen liever een iPad in bruikleen.

Niet zonder gevaren
Een kind een smartphone geven, vraagt om problemen. Hoe voorkom je immers dat je kind apps koopt? Onlangs was nog in het nieuws dat een kind voor ruim 30 euro aan in-app betalingen gedaan heeft. Bij in-app betalingen betaalt de rekeninghouder voor extraatjes binnen een app. Zo kunnen er bijvoorbeeld levens gekocht worden in het bekende spelletje Candy Crush Saga.

Deze betalingen worden in rekening gebracht aan de abonnementhouder. En dat zijn meestal de ouders. Daarom zijn er wat treffende tips om te voorkomen dat je als ouder straks een behoorlijke telefoonrekening krijgt.

Welk abonnement kies ik?
Ten eerste: abonnementen zijn ten strengste afgeraden. Het is niet erg handig om een telefoonabonnement af te sluiten voor kinderen. Bij een abonnement wordt vaak een ‘gratis smartphone’ in bruikleen gegeven. Deze abonnementen duren meestal twee jaar. Maar de kans dat de smartphone in de tussentijd op school gestolen wordt, of beschadigd raakt is groot.

Om nog maar te zwijgen over de kosten voor het gebruik van  de mobiele telefoon. Bij abonnementen is het meestal mogelijk buiten bundel te bellen. Daarmee kunnen er veel extra kosten gemaakt worden. Een stuk slimmer is het kopen van een prepraidkaart. Wie niet voortdurend naar de winkel wil, kan beter een sim only abonnement afsluiten.

Sim only
Het beste is het afsluiten van een sim only abonnement. Bij dit abonnement krijg je geen smartphone ‘cadeau’, waardoor de abonnementskosten veel lager zijn dan bij een normaal abonnement. Als ouder moet je dus zelf achter een telefoon aan.  Het is echter niet noodzakelijk om per se een nieuwe telefoon te kopen. Wellicht is een tweedehandsje kopen via Marktplaats een beter idee.

Belplafond
Daarnaast is er nog een bijkomend voordeel met een sim only abonnement: het instellen van een belplafond. Ouders kunnen een bellimiet instellen op het abonnement van hun kinderen. Stel: het limiet is 10 euro. Voor deze 10 euro kan dan een bundel samengesteld worden met een aantal belminuten, sms’jes en mb’s. Wanneer de limiet bijna genaderd is, ontvangt het kind een sms’je van de provider: het belplafond is bijna bereikt.

Ouders kunnen ervoor kiezen het belplafond te verhogen, indien dat noodzakelijk is. Maar het is beter wel eerst goede afspraken te maken over wanneer kinderen bellen, met wie kinderen bellen en de aanleiding hiervan. Onvoorkomelijk is dat kinderen met hun vrienden en vriendinnen zullen bellen of whatsappen. Maar daar kunnen ouders wel degelijk een limiet aan koppelen. Een helder afspraak als: “Je krijgt tien euro per maand beltegoed, als het op is het op” kan daarbij al volstaan.

Het makkelijke van een belplafond is, dat de ouders zelf online het limiet gemakkelijk kunnen aanpassen en opwaarderen. Het is met een belplafond niet mogelijk om buiten bundel te bellen, waardoor je als ouder dus precies weet hoe hoog de telefoonrekening zal worden. Bovendien: het is niet nodig om voortdurend naar een winkel te gaan om de beltegoeden op te waarderen, zoals bij prepaid wel het geval is. Het beltegoed opwaarderen kan gemakkelijk online.

Afspraken maken
Maak afspraken over het gebruik van de smartphone. Er bestaat dure software waarmee ouders hun kinderen en hun smartphonegedrag continu in de gaten kunnen houden. Maar op een dergelijke manier regels handhaven getuigt niet van veel vertrouwen in het kind. Beter is het om consequente en duidelijke afspraken te maken.

Dat gaat bijvoorbeeld over het kopen van credits in online apps. Bespreek met elkaar welke apps gratis zijn, en spreek duidelijk af dat kinderen eerst om toestemming vragen alvorens de betaling bevestigd wordt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: