U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Geen mobiele kosten voor 0900-nummers meer

Geen mobiele kosten voor 0900-nummers meer

“Dit gesprek kost 25 cent per minuut, plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon.” – Dit irritante bandje kennen we inmiddels allemaal. Per 1 juli 2013 hoeven de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon niet meer betaald te worden. Dat heeft de telecomwaakhond in Nederland, de OPTA, onlangs laten weten. Gemiddeld bedragen de ‘kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon’ zo’n 25 cent per gesprek. Wel mogen bedrijven kosten blijven rekenen voor het bellen naar 0900-nummers.

Andere regelgeving
Dat de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon per 1 juli niet meer mogen worden berekend, komt doordat de OPTA vanaf dat moment de nieuwe regelgeving in laat gaan. Die zegt dat er geen mobiele kosten mogen worden berekend voor het bellen naar een normaal, geografisch nummer. De regels waren al eerder gewijzigd, maar gaan dan echt er 1 juli in.

Voorheen mochten telecombedrijven nog extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de mobiele telefoon, maar de OPTA gaat nu uit van een ander model. In dit nieuwe, zogenaamde ‘C+S’-model, worden de verkeerskosten en de kosten van het informatienummer apart berekend. Daarbij mogen de verkeerskosten (C), niet hoger zijn dan de kosten van het gesprek zelf (S). De OPTA kondigt aan strenge controles uit te voeren om te kijken of telecombedrijven zich ook echt aan deze nieuwe regelgeving houden.

Andere modellen
Toch mogen bedrijven ook andere modellen hanteren om de kosten te berekenen. Ook in deze modellen worden de kosten per gesprek en de verkeerskosten onafhankelijk van elkaar getoetst.

Ook komen er regels voor de prijzen die nu nog gerekend worden per minuut. Per 1 juli mag een gesprek niet meer kosten dan 15 eurocent per minuut. Het ministerie van Economische Zaken heeft zelfs nog aangekondigd nog meer maatregelen te willen om een duidelijkere lijn aan te brengen tussen klantenservice en klantenwerving.

Gratis nummers
De gratis 0800-nummers blijven gewoon gratis. Toch is gratis soms niet echt gratis, om dat telecombedrijven soms alsnog 25 cent per gepleegd gesprek in rekening onder de noemer ‘telefoonverkeerskosten’. Ook daar is de OPTA niet tevreden over. Dat bedrag moet namelijk fors omlaag en berekend worden via het zogenoemde ‘retailverkeerstarief’. Dat is het bedrag dat een telecombedrijf zelf ook zou moeten betalen aan telefoonkosten. Er mag dus geen winst op de kosten gemaakt worden.

Andere nummers
Ook voor nummers die beginnen met 084-, 085-, 087-, 088-, 116-, en 14 geldt dat de tarieven aangepast moeten worden. Zij moeten net zoveel gaan kosten als het bellen op lokaal tarief, naar geografische nummers dus. Wel mag er een klein marge aan extra kosten berekend worden. Deze kosten mag de provider dan doorberekenen aan de klant.

Als je geen verrassingen wilt als je een servicenummer belt, kun je het beste een belplafond instellen op het sim only abonnement. Dan kun je nooit meer verbruiken dan je van tevoren hebt ingesteld.

Vorig artikel:

Volgend artikel: