U bent hier: Home » Blog » Informatie » Internet

Internet

Bij het afsluiten van een sim only abonnement, wordt er al snel gedacht aan een stoffig imago. Veel mensen denken dat je met een sim only abonnement alleen maar kunt bellen en smsen. Maar dat idee is eigenlijk achterhaald. In een moderne maatschappij, met moderne technologieën, is het tegenwoordig mogelijk om net zo snel te internetten op je telefoon als bij een ander telefoonabonnement.

Snelheid
De snelheid van online internetten varieert per provider. Toch zijn de verschillen niet erg groot. Dat komt doordat er in Nederland slechts drie grote netwerken zijn, te weten: T-Mobile, KPN en Vodafone.

Alle andere providers maken gebruik van het netwerk van één van deze grotere providers. Alle drie de grote netwerken geven op hun site aan steeds verder te investeren in hogere snelheden. De uiteindelijke doelstelling is dat het internet op je mobiel net zo snel moet zijn als je thuis gewend bent.

Dekking
Of het internet ook daadwerkelijk net zo snel wordt, is afhankelijk van de dekking van het netwerk. Wanneer de dekking te laag wordt, dan wordt 3G uitgeschakeld. 3G is de geavanceerde technologie waarmee de internetsnelheid versneld wordt.

Het nadeel van 3G is dat de batterij van de telefoon van de gebruiker een stuk sneller leeg gaat. Het voordeel van 3G is dat het internet sneller geladen kan worden.

Nieuwe technieken
Toch lijkt het niet logisch dat over tien jaar de Nederlandse telecommarkt nog steeds gebruikmaakt van 3G. De laatste iPhones beschikken inmiddels al over een 4G netwerk. Ook wordt er in het buitenland al steeds meer geëxperimenteerd met technieken als EDGE.

 

In Nederland proberen de eerste aanbieders al deels in het land te experimenteren met deze nieuwere, snellere technieken. Wanneer de proef geslaagd is, zullen de providers zorgen dat deze nieuwere technieken landelijk gedekt kunnen worden.

Altijd bereikbaar
In de moderne informatiemaatschappij maken we met zijn allen steeds vaker gebruik van mobiel internet. Waar tien jaar geleden het nog niet eens mogelijk was om een mailtje te openen op de telefoon, doen wij dit nu met zijn allen meerdere keren per dag.

Voor zowel particulieren als zakelijke klanten is het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn. Met moderne technieken als iMessage (Apple) en Blackberry Ping (RIM) ontkomen we als telefoniegebruiker niet meer aan het gebruik van internet.

Daarom doen providers er alles aan om het gebruik zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Tarieven
De tarieven van het mobiel internet kunnen per provider behoorlijk verschillen. Zo kun je bij sommige sim only providers betalen per MB, terwijl je bij een andere provider een abonnement van een aantal MB per maand af kan sluiten.

Voor grootverbruikers is het dan ook aangeraden om een dergelijk abonnement af te sluiten. Wil je weten waarmee je zelf het goedkoopst uit bent? Dan is sim only abonnementen vergelijken de ideale oplossing. Daarmee kun je maandelijks fors besparen op je telefonierekening.

Vorig artikel:

Volgend artikel: