U bent hier: Home » Blog » Nieuws » iPhone 5s en 5c eind oktober in Nederland

iPhone 5s en 5c eind oktober in Nederland


Op 25 oktober komen de iPhone 5S en iPhone 5c naar Nederland. Dat maakte Apple vandaag bekend. Ook bij de zuiderburen zijn de iPhones vanaf deze datum te koop. In Duitsland gaan de iPhones al over de toonbank

Nog geen prijs
Apple maakte nog geen adviesprijzen bekend voor de 5C en de 5S. In Duitsland kost de goedkoopste versie van de iPhone 5S 699 euro. Voor de goedkoopste iPhone 5C betaalt de Applefan 599 euro. Op basis van die Duitse prijzen, wordt aangenomen dat die prijzen in Nederland ongeveer gelijk zullen zijn. De 16 GB-versie blijft dan de goedkoopste telefoon.

Niet alleen in Nederland
Ook in andere landen gaat de batch met iPhones eruit op 25 oktober. Onder anderen Tsjechië, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Rusland kunnen vanaf die datum de nieuwe iPhones verhandelen.

Op 20 september kwamen de iPhone 5s en iPhone 5c al uit in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Apple wilde toen nog niets zeggen over een Nederlandse release. Insiders beweerden toen dat de nieuwe iPhones eind oktober naar Nederland zouden komen. En dat gerucht bevestigt Apple vandaag.

Nieuwe technische snufjes
De nieuwe versies van de iPhone 5 beschikken over een hoop nieuwe technische snufjes. Zo hebben de nieuwe iPhones bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner, die zich in de homeknop bevindt. Ook zit er een spliksplinternieuwe processor in de telefoon: de Apple A7-soc. Die processor zorgt er voor dat de nieuwe iPhone 5S sneller dan ooit is, en 64-bit applicaties aankan.

De iPhone 5c wordt de allereerste plastic iPhone. Die iPhone is vooral bedoeld voor gebruikes die van felle kleuren houden. Het nieuwe design werd in september door Apple gepresenteerd.

Gratis persoonlijke setup
Wie een iPhone koopt in de Apple retail winkel, krijgt er een gratis persoonlijke setup service bij. Dan krijgt de gebruiker de mogelijkheid om hulp te krijgen bij het instellen van e-mail, het installeren van nieuwe apps en meer. Op die manier krijgen ook nieuwe Applegebruikers de kans om meteen de nieuwe iPhone te ervaren. Ook meldt Apple gratis nieuwe workshops, bij allerhande retailstores. Zo leren de gebruikers van de iPhone meer over het besturingssystem iOS.

Vorig artikel:

Volgend artikel: