U bent hier: Home » Blog » Informatie » Je eigen sim only abonnement shoppen

Je eigen sim only abonnement shoppen

Tegenwoordig bieden steeds meer sim only providers de mogelijkheid zelf een abonnement samen te stellen. Het voordeel daarvan is, is dat de klant alleen een abonnement afsluit voor de modules die hij of zij veel gebruikt. Iemand die altijd WhatsApp gebruikt, kan bijvoorbeeld omlaag in de sms-bundel. Tot voor kort was het nog onmogelijk losse modules samen te voegen, maar daar komt inmiddels verandering in.

Wat heb ik nodig?
Voor het afsluiten van een sim only abonnement, bestaan nog steeds hapklare abonnementen die alleen nog even bevestigd hoeven te worden. Het is echter raadzaam bij het afsluiten van een abonnement eerst eens goed te kijken naar het verbruik. Soms is er sprake van een te groot abonnement. Dit valt te herkennen aan het feit dat de belbundel maar amper verbruikt is, maar wel het volledige abonnement betaald moet worden.

Veelgebruikers kunnen bijvoorbeeld bij Vodafone een abonnement afsluiten waar zij ongelimiteerd mee kunnen bellen, sms’en en internetten. De prijs van een dergelijk abonnement is in vergelijking met andere sim only abonnementen ook een stuk hoger. Toch kunnen er voordelen aan een dergelijk onbeperkt abonnement zitten: de klant betaalt altijd een vast bedrag per maand, en hoeft niet bang te zijn over zijn belbundel heen te gaan.

Maar een keerzijde van het nemen van grote abonnementen, is dat de klant misschien meer betaalt dan hij of zij verbruikt. Het is verstandig eerst eens te meten hoeveel minuten de klant belt, sms’t en internet. Dit kan door facturen en specificaties van voorgaande periodes in te zien.

Zelf kiezen
Onlangs lanceerde T-Mobile nog een nieuwe commercial, waarin reclame wordt gemaakt voor een nieuw soort abonnement. Dit abonnement kan ook afgesloten worden op sim only basis. Het abonnement kan door de klant zelf worden samengesteld. Zo kunnen modules als bellen, sms’en, mms’en en internetten apart aan- en uitgezet worden.

Voorstanders van telefonie en sms’en via internet, zullen bijvoorbeeld een grotere internetbundel nodig hebben, terwijl het bellen en sms’en juist iets lager kan. Ook hiervoor geldt: kijk eerst goed welke modules de aandacht verdienen. Het is niet nuttig grote abonnementen af te sluiten voor een klein verbruik.

Het is nog steeds niet mogelijk tegoeden die overblijven van een vorige maand mee te nemen naar een vorige maand. Uit recent onderzoek blijkt dat klanten bijna 96 euro per maand weggooien aan ongebruikt beltegoed.

Hoeveel verbruik ik?
We zeiden het al: het is nuttig eerst eens te kijken naar het maandelijks verbruik. Dat kan enerzijds via facturen en specificaties, maar er bestaan ook speciale apps. Zo meet de app van Ben realtime hoeveel belminuten er al gebruikt zijn. Met programma’s als DataUsage en Dataman kan zowel het internetverbruik via WiFi als via 3G gemeten worden. Dankzij een timing module wordt het abonnement opgesplitst in een bepaalde periode. Wie niet over deze limieten heen gaat, hoeft aan het eind van de maand ook niet bijbetalen. Voor wie wel bang is voor een hoge telefonierekening, hebben providers het belplafond geïntroduceerd.

Limiet?
Abonnees kunnen ook te grote abonnementen kiezen omdat ze bang zijn dat ze anders over hun abonnement heen gaan, en dus moeten bijbetalen. De meeste sim only providers rekenen inmiddels af met dit probleem. Bij veel van deze providers is het inmiddels al mogelijk om een belplafond in te stellen. Bij dit belplafond wordt een soort ‘beltegoed’ opgewaardeerd. Wanneer het maximumbedrag bereikt is, ontvangt de klant een sms’je waarin staat dat hij of zij niet meer kan bellen. Ondertussen is de klant wel gewoon bereikbaar om te bellen gebeld te worden.

Vorig artikel:

Volgend artikel: