U bent hier: Home » Blog » Nieuws » KPN: “In de toekomst nog maar drie spelers”

KPN: “In de toekomst nog maar drie spelers”

In de toekomst verdwijnen steeds meer telecombedrijven en blijven er nog maar drie grote spelers over. Dat voorspelt telecomaanbieder KPN. Het bedrijf denkt dat twee bedrijven een eigen vast- en mobiel netwerk houden. De partij die overblijft, heeft alleen nog een mobiel netwerk. Analisten hebben dezelfde verwachting. Welke aanbieders overblijven, vertelt KPN niet.

‘KPN blijft’
KPN schrijft in een intern rapport van de Britse bank Barclays één van de drie aanbieders te zijn die overblijft. De aanbieder denkt in de toekomst nog vaste en mobiele telefonie aan te bieden. Die netwerken heeft de provider immers toch al tot haar beschikking. In het rapport staat niet welke twee andere spelers over zullen blijven.

Op dit moment zijn Ziggo, KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 de grootste speler sop de mobiele markt. Maar in de toekomst is er nog maar plaats voor één mobiele speler. Tele2 maakt de kleinste kans op overleven, staat in het rapport. De aanbieder zou anders namelijk ook capaciteit voor het vaste netwerk moeten inkopen. Nu bouwt de provider vooral nog aan een eigen 4G-netwerk, maar het heeft geen eigen GSM- of UMTS-netwerk. De provider huurt het netwerk nu nog van T-Mobile.

Vodafone maakt kans
Volgens analisten ligt het voor de hand dat ook Vodafone in de toekomst blijft. Het is een sterke speler op de mobiele markt . Als Vodafone in de toekomst blijft, zou dat betekenen dat T-Mobile Tele2 gaat kopen, om later te worden overgenomen door Vodafone. Dat zijn tenminste de voorspellingen van KPN.

De van oorsprong Koninklijke aanbieder houdt nu al veel rekening met de toekomst. De provider zegt dat het denkbaar is dat klanten in de toekomst steeds vaker bij één provider al hun diensten afnemen. De consument neemt dan zowel vaste telefonie als mobiele telefonie bij één aanbieder af. In de toekomst is het zelfs mogelijk dat daar ook internet en televisie bijkomen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: