U bent hier: Home » Blog » Nieuws » KPN introduceert smartphone-naar-DECT-app

KPN introduceert smartphone-naar-DECT-app


KPN is de eerste provider in Nederland die komt met een app, waarmee klanten hun smartphone kunnen omtoveren in een huistelefoon. Het voordeel daarvan is dat klanten kunnen profiteren van een lager tarief. Met de app kan de smartphonegebruiker zich aanmelden op de vaste aansluiting. De klant belt dan tegen het vaste tarief, in plaats van het mobiele tarief.

Niet alleen omzetten
Via de applicatie kunnen klanten van KPN via Wi-Fi gebruikmaken van het vaste netwerk. De app zet niet alleen de verbinding om, maar geeft klanten ook de mogelijkheid om telefoonnummers op te slaan in de smartphone.

Alleen voor Android
De applicatie van KPN is voorlopig alleen nog maar beschikbaar voor Android. Per 1 oktober kunnen klanten van KPN de app downloaden uit de Google Play store. Binnenkort komt de telefoonprovider ook met een applicatie voor andere besturingssystemen. Wie de app downloadt, moet er wel rekening mee houden dat de applicatie een Wi-Fi verbinding nodig heeft. Anders geeft de installatie foutmeldingen.

De aparte huistelefoon is overbodig
Met de komst van de nieuwe app is het bellen via een huistelefoon overbodig. Klanten met een KPN Internet+Bellen thuis of KPN-Alles-In-1 Thuis abonnement kunnen met een Android smartphone de app gebruiken. De vaste huistelefoon is daarmee overbodig geworden.

De KPN-klant met een BelOnbeperkt belbundel kan zelfs naar alle vaste en mobiele Nederlandse nummers bellen. Uiteraard onbeperkt.

Gratis
De app van KPN is compleet gratis en is op meerdere smartphones  en tablets te installeren. KPN geeft aan dat klanten geen ander modem hoeven te bestellen, omdat de meeste KPN Experia Boxen gewoon geschikt zijn.

Meerdere smartphones
Wie de KPN Bellen-app op meerdere smartphones wil installeren, moet rekening houden met een uniek nummer. Bij installatie krijgt de telefoon namelijk automatisch een nummer toegewezen. Bij de eerste installatie is dat nummer *103. Het nummer is alleen intern te bereiken en is iets anders dan het eigen telefoonnummer.

Als elke telefoon standaard *103 als nummer krijgt, veroorzaakt de app storing. Daarom moet de klant er om denken om de andere telefoons een ander nummer te geven. De eerste  telefoon kan gewoon *103 houden, maar telefoon 2 en 3 hebben een ander nummer nodig. De  tweede telefoon krijgt bijvoorbeeld nummer *104 en de derde telefoon krijgt nummer *105.
De instellingen kunnen gewijzigd worden door in de app naar “Help” te gaan en op “Instellingen” te tappen.

Denk aan de batterijduur
De KPN-klant die op pad gaat, doet er goed aan om de applicatie compleet af te sluiten. De applicatie vergt namelijk aardig wat van de batterij van de smartphone. Zodra de applicatie verbonden is met de Experia Box, vergt het iets meer van de batterij.

Let op andere processen
KPN wijst erop dat al het verkeer over Wi-Fi gaat. Wie dan ook tv kijkt, grote bestanden downloadt, of films streamt, krijgt te maken met een bijzonder slechte telefoonkwaliteit. Daarom is het een goed idee om een paar van die processen stop te zetten, als de verbinding verslechtert. Ook geeft KPN aan dat een goede verbinding van smartphone naar WiFi-netwerk noodzaak is. De afstand met de KPN Experia Box is daarin bepalend.

Technische details
Om de applicatie goed te laten functioneren, moet de klant beschikken over een Internet+Bellen of Alles-in-1 abonnement van KPN.

Een Android smartphone is noodzakelijk. De telefoonprovider werkt op dit moment nog aan andere besturingssystemen, waaronder Windows Phone en iOS. Versie 2.3 of hoger is voor Android een vereiste.

Niet alle Experia Boxen zijn geschikt voor het thuis bellen via de app. De app werkt alleen met typenummers TG787v, TG789vn, VGV7519, ZTEH220N en ZTEH368N.

Vorig artikel:

Volgend artikel: