U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Liever bellen met de klantenservice

Liever bellen met de klantenservice

Nederlanders die problemen met een sim-only abonnement hebben, of er vragen over hebben, nemen het liefst telefonisch contact op met de klantenservice van de provider. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In juli vorig jaar gaf nog 53 procent aan liever iemand te spreken. Een jaar later stijgt het percentage naar 60 procent.

Niet te modern, graag!
Tegenwoordig bieden steeds meer aanbieders van telecom juist de mogelijkheid om ondersteuning te vragen via berichten- en belapps. Bij sommige providers kunnen klanten bijvoorbeeld terecht via WhatsApp en Skype. Maar dat is voor veel consumenten toch een brug te ver. De apps zijn prima om voor vrienden te gebruiken, maar niet voor zakelijk contact. De applicaties zijn dan ook een stuk minder in trek.

De e-mail is dan allang niet meer zo modern, maar ook daar zien de onderzoekers van Telecompaper een afname. Klanten van telecomaanbieders spreken de klantenservice liever telefonisch dan ze een e-mail sturen. En als het om hardwareproblemen gaat, verkiest de klant toch de telecomwinkel boven het e-mailtje.

Maximumtarieven maken telefonische ondersteuning aantrekkelijk
Per juli 2013 voerde de overheid maximumtarieven in voor 090-x-nummers. De gesprekskosten zijn daardoor verlaagd van 0,15 euro naar 0 euro. Het maximumtarief per gesprek ligt nu rond de 1 euro.

In totaal deden meer dan 2100 Nederlandse deelnemers mee aan het onderzoek. Wie meedeed, kreeg de vraag: “Hoe neemt u het liefst contact op met de klantenservice?” Daarbij konden klanten meerdere antwoorden geven.  Het valt op dat de toenemende voorkeur van telefonisch contact vrij nauw samenhangt met de afnemende voorkeur voor alle mogelijke andere manieren van contact. Of het nu gaat om het gebruik van apps, chatten, gebruikmaken van de FAQ of whatsappen en skypen met de klantenservice.

Vorig artikel:

Volgend artikel: