U bent hier: Home » Blog » Nieuws » ‘Maak privacywetgeving minder strikt’

‘Maak privacywetgeving minder strikt’

Operators moeten de privacywetgeving minder strikt interpreteren. Op die manier kunnen operators inzicht verstrekken aan klanten over hun dataverbruik. Dat zegt Jacob Kohnstamm van het College Bescherming Persoonsgegevens. Daarmee reageert de voorzitter van het CBP op de stelling dat Vodafone klanten geen inzicht kan en mag geven over hun onverklaarbaar hoge dataverbruik.

Updates
Vodafone denkt dat apps vaak in de nacht updaten. Klanten die dan nog met mobiel internet verbonden zijn, verbruiken ongemerkt MB’s uit de databundel. Daarom adviseert de operator klanten een datateller-app te installeren en alle applicaties daadwerkelijk af te sluiten. Volgens Vodafone kan de provider niet bekijken wat de oorzaak van het hogere verbruik is. Privacyregels zouden dat tegenhouden.

Klanten deden bij het televisieprogramma Radar hun beklag. Sommige klanten van de provider moesten wel tot bijna 700 euro extra betalen. Soms verbruikten klanten meer dan een gigabyte extra data op één dag.

‘Registreer klantgegevens’
Volgens CPB-voorzitter Kohnstamm mag Vodafone zich niet verschuilen achter privacywetgeving. Sterker nog: hij stelt dat de privacywet Vodafone verplicht klanten inzage te geven in persoonsgegevens en telecomgegevens die zijn bewaard. De operator zou moeten bewijzen dat de schuld van het hoge verbruik toch echt bij de klant zelf ligt. Vodafone mag dus wel klantgegevens registreren, maar alleen als zij daarmee klanten kan aantonen dat de fout niet bij de provider ligt.

Maar directielid Harry Odenhogen zegt dat de wet het Vodafone uitdrukkelijk verbiedt te registreren en te bekijken wat voor sites en apps een klant gebruikt. Providers mogen in Nederland alleen registreren wanneer het dataverbruik begint en eindigt. Dat is namelijk ook waarop de rekening is gebaseerd.

Niet uitzonderlijk
Volgens Vodafone is het ‘niet meer uitzonderlijk’ dat klanten veel data verbruiken. Gemiddeld is het dataverbruik 6 MB per seconde. ’s Nachts schakelt WiFi zichzelf vaak uit, waardoor de mobiele telefoon weer verder gaat op mobiel internet. Vodafone onderzoekt nu of het mogelijk is klanten te compenseren.

Vorig artikel:

Volgend artikel: