U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Mobiel toestel belangrijk bij zoeken baan

Mobiel toestel belangrijk bij zoeken baan

Het gebruiken van een mobiel toestel wordt steeds belangrijker bij het zoeken naar een baan. In 2011 maakte nog 3,2 procent van de Nederlandse bevolking gebruik van een mobiele telefoon bij het bezoeken van uitzendsite Monsterboard, in 2012 steeg dat percentage naar 15 procent. Het vaakst worden mobiele zoekopdrachten gegeven voor banen bij de overheid. Op dit moment is de meeste vraag naar personeel in de IT-sector. Dat laat uitzendsite Monsterboard weten na analyse van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt van het afgelopen jaar.

Gemak
Volgens Monsterboard is het mobiele telefoonverkeer op de website flink toegenomen. Daarbij wisselden telefonieplatformen Android en iPhone van stuivertje. Steeds vaker maken bezoekers van de website gebruik van een Android-toestel. “We zien een flinke toename in het gebruik van het mobiel. Het is voor werkgevers noodzakelijk om te zorgen voor een website die geschikt is voor mobiel om in de toekomst talent te kunnen blijven aantrekken”, laat Rikke Wivel, senior director Marketing van Monsterboard weten.

Volgens Monsterboard worden de mobiele apps van de uitzendsite voornamelijk gebruikt in de ochtend. “Voornamelijk in de ochtend tijdens ontbijtburen en op weg naar kantoor en in de avond zien we dat het gebruik van mobiel het hoogst is.” Het is belangrijk dat werkzoekenden een baan kunnen zoeken op ieder gewenst moment en iedere gewenste locatie, laat Wivel weten.

Zoektermen
De belangrijkste zoektermen die ingevoerd worden op de mobiele app, is ‘secretaresse’. Marketing en administratief werk staan op nummer 2 en 3 in de top 3. De zoekterm manager heeft in het afgelopen jaar flink aan populariteit verloren.  ‘Bijbaan’ en ‘Vakantiewerk’ worden overigens bijna niet meer ingevoerd, zelfs niet in de mobiele app.

Druk
Mobiel gezien is dinsdag de drukste dag van de week op de website. Bijna 20 procent van de bezoekers zoekt een baan op dinsdag. Ook maandag en woensdag blijken drukke dagen te zijn. Minder vaak bezoekt men de site op zaterdag. Tijdens de jaarwisseling nam het mobiele bezoek het meeste toe. Volgens Wivel komt dat doordat veel mensen het zoeken van een baan als goed voornemen voor het nieuwe jaar beschouwen.

Altijd bereikbaar
Het is belangrijk om altijd bereikbaar te zijn bij een nieuwe baan. Daarnaast is er een nieuwe trend te zien dat banen steeds vaker via de mobiele telefoon of tablet gezocht worden. Daarom is het belangrijk om naast te kunnen bellen en te sms’en ook mobiel internet op het abonnement te activeren.

Tegenwoordig kun je zelfs via je sim only abonnement tegen een hoge snelheid internetten, zonder dat je daarvoor opeens fors meer moet betalen. Met het activeren van het belplafond kom je nooit meer over je internetlimiet heen. Vergelijk sim only abonnementen om nu zelf zo goedkoop mogelijk een sim only abonnement af te sluiten.

Vorig artikel:

Volgend artikel: