U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Mobiele providers goed voor 6,8 miljard klanten

Mobiele providers goed voor 6,8 miljard klanten

Alle mobiele providers ter wereld, zijn samen goed voor 6,8 miljard klanten. Dat blijkt uit het nieuwste Mobility Report van Ericsson. Dit jaar kwamen er 80 miljoen postpaid en prepaid mobiele klanten bij. Sommige klanten hebben meerdere abonnementen, waarmee het totale aantal afnemers uit komt op 4,6 miljard, zeggen de onderzoekers.

De meeste klanten in China
China heeft de meeste klanten op het mobiele netwerk. Van de 80 miljoen nieuwe abonnementen werden er maar liefst 12 miljoen afgesloten in China. Rusland , India en Indonesië volgen de top 4. Rusland kreeg het afgelopen jaar 5 miljoen nieuwe klanten erbij, net als India. Indonesië mocht 4 miljoen nieuwe mobiele bellers verwelkomen.

Deze landen groeien het snelst in het tweede kwartaal van 2014. Het aantal breedbandabonnementen groeide het afgelopen jaar met 35 procent naar 2,4 miljard. In West-Europa hebben nu 530 miljoen mensen toegang tot mobiele telefonie. Ook steeds meer klanten maken gebruik van 4G of een vergelijkbare verbinding.

40 miljoen op 4G
Het aantal nieuwe LTE/4G-abonnementen steeg in het tweede kwartaal van dit jaar met ongeveer 40 miljoen. Daarmee groeide in een jaar tijd ook het dataverbruik met maar liefst 60 procent. Er maken nu ongeveer 280 miljoen mensen gebruik van snel internet op de smartphone.

Volgens de cijfers van Ericsson zijn er wereldwijd 300 miljoen smartphones verkocht. Dat is goed voor een aandeel van 65 procent in het totale aantal verkochte telefoons. In 2013 was dat aandeel nog tien procentpunt minder. Het mobiele dataverkeer groeide op jaarbasis met 60 procent, maar het stemverkeer bleef gelijk.

Grote verschillen
Ericsson wijst erop dat er onderling grote verschillen bestaan tussen het verkeer in verschillende markten, regio’s en operators. De onderzoekers verzamelen de afgelopen jaren cijfers van commerciele netwerken, die tezamen alle regionen in de wereld bedekken. Volgens de onderzoekers is het onderzoek representatief voor het mobiele verkeer via de mobiele netwerken.

Vorig artikel:

Volgend artikel: