U bent hier: Home » Blog » Informatie » MVNO’s en MVNE’s

MVNO’s en MVNE’s

In het telecomlandschap zijn er in Nederland drie verschillende grote netwerken actief: T-Mobile, Vodafone en KPN. Iedereen die niet rechtstreeks op één van deze netwerken zit, maakt waarschijnlijk gebruik van een MVNO, die ondersteunt wordt door een MVNE. Eerlijk is eerlijk: dat klinkt als abracadabra. Wat is een MVNO? En wat betekent MVNE? Waar heb je als klant eigenlijk mee te maken? En wat is het verband tussen een MVNO, een MVNE en een netwerk?

MVNO
Iedereen die niet rechtstreeks zaken doet met KPN, T-Mobile of Vodafone, heeft waarschijnlijk te maken met een MVNO. Een MVNO hebben we al eens eerder uitgelegd, maar dan onder de noemer ‘provider’. In het overzicht op de voorpagina staan bijvoorbeeld providers als Ben en Tele2 weergegeven. Deze providers worden ook wel MVNO’s genoemd.

MVNO is een term die vaak in het telecomlandschap gebruikt wordt. Het staat voor Mobile Virtual Network Operator. Een network operator is hetzelfde als een provider. Iedereen in Nederland kan een MVNO opzetten. Daarvoor is wel toestemming nodig van een MVNE.

Een MVNO heeft geen eigen frequentie, maar maakt gebruik van de frequenties van de drie grote netwerken. Wel heeft een provider of MVNO een eigen rekeningnummer, een eigen KVK-nummer en ook een eigen klantenservice. Als er problemen zijn met de dekking in een gebied, handelt de MVNO de klacht af met het netwerk. Als klant zelf naar T-Mobile bellen, terwijl je gebruikmaakt van de MVNO Ben, heeft dus ook weinig zin. De klantenbestanden zijn namelijk afzonderlijk van elkaar, met het oog op de wet op privacy en het beschermen van persoonsgegevens.

MVNE
Een MVNE is een organisatie die toestemming geeft aan een MVNO om actief te worden op de telecommarkt. Daarom betekent MVNE voluit dan ook ‘Mobile Virtual Network Enabler’. Voordat een MVNO toe mag treden op de telecommarkt, moet het aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de provider bijvoorbeeld een eigen klantenservice hebben, een distributiemodel en een verdienmodel hebben.

In principe heeft de klant weinig met MVNE’s te maken. De MVNE activeert en deactiveert mobiele providers. Voor klachtenafhandelingen moet de klant bij de provider zelf zijn.

De afgelopen jaren zagen MVNE’s verschillende MVNO’s komen en gaan. Inmiddels is de lijst van alle MVNO’s uitgebreid tot de oprichting van honderd verschillende providers. Een flink deel van alle providers bestond slechts een jaar tot enkele jaren, als gevolg van een moordende concurrentie op de telecommarkt.

Waarom MVNO’s?
Waarom hebben we in Nederland niet gewoon drie netwerken? Daarvoor is een stukje geschiedenis nodig. In het verleden bestonden er maar drie netwerken: T-Mobile, Vodafone en KPN. Deze netwerken moeten een grote hoeveelheid capaciteit inkopen om zo aan de grote vraag van al het dataverkeer te kunnen voldoen.

Het is echter moeilijk een schatting te maken hoeveel dataverkeer er in een jaar verbruikt wordt.  Daardoor zaten de netwerken met een overschot aan dataverkeer. Een MVNO koopt een deel van dat dataverkeer op, waardoor er beter en efficiënter met de capaciteit om kan worden gegaan.

Dat was overigens niet de enige reden waarom MVNO’s op de telecommarkt actief werden. Met alleen drie grote netwerken, bleven de tarieven voor het gebruik van een mobiel netwerk hoog. Er was immers weinig onderlinge concurrentie. De overheid wilde tegengaan dat er zich een monopolie van drie grote netwerken zou vormen. Als dat zou gebeuren, zou de consument flink moeten betalen voor het gebruik van een netwerk.

Met de oprichting van meerdere MVNO’s krijgen netwerken ook meer concurrentie. Dat is in het voordeel van de consument, omdat netwerken de prijs en kwaliteit moeten waarborgen. De mix moet zo aantrekkelijk mogelijk zijn. Doordat netwerken hun capaciteiten nu delen met virtuele providers, worden de winstmarges van de bedrijven groter. Bovendien wordt de dekking in verschillende gebieden in Nederland steeds beter.

Heb ik te maken met een MVNO?
Een MVNO is een virtuele provider. Dat betekent echter niet dat de kwaliteit van de klantenservice minder goed hoeft te zijn. Wel zijn MVNO’s vanwege lagere totale kosten vaak ook voordeliger in de prijs. Bij sim only abonnementen wordt dat verschil goed zichtbaar.

In ons overzicht is de provider te zien. Als deze niet gelijk is aan het netwerk, verderop in de kolom, dan heb je te maken met een MVNO. Omdat een MVNO geen eigen frequentie heeft, is de dekking van Ben niet beter dan T-Mobile of andersom.

Vorig artikel:

Volgend artikel: