U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Nederlander bespaart op smartphone

Nederlander bespaart op smartphone

Nederlanders proberen te besparen op smartphones, door er minder vaak een te kopen. Gemiddeld gebruikt de Nederlander een smartphone zo’n 3,8 jaar, alvorens een nieuwe te kopen. De belangrijkste oorzaak is de hoge prijs van mobiele telefoons, en het feit dat Nederlanders het niet zo belangrijk vinden om met de allernieuwste merken en types rond te lopen. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van sim only aanbieder Simyo werd uitgevoerd. In totaal werden 760 mobiele telefoonbezitters aan de tand gevoeld over hun telefoongedrag.

Besparen
Een ruime meerderheid, bijna 60 procent van de ondervraagden, heeft liever een oudere mobiele telefoon als deze het nog goed doet. Volgens hen kunnen zij op deze manier meer besparen op de kosten van een mobiele telefoon.

In perspectief met andere landen gebruiken Nederlanders hun mobiele telefoon relatief lang alvorens zij deze vervangen. Toch is de Nederlandse consument nog ontevreden over het gebruik van de mobiele telefoon. Het liefst zou de Nederlandse abonnee bijna zes jaar doen met een mobiele telefoon.

Langer met een telefoon doen
Gemiddeld wil bijna 70 procent van de ondervraagden proberen de telefoon langer te gebruiken, alvorens deze in te wisselen voor een nieuwe toestel. Echter lukt het lang niet alle ondervraagden om de verleiding van een nieuw abonnement te weerstaan en dus toch een nieuwe telefoon te krijgen.

Per huishouden liggen er gemiddeld twee mobiele telefoons in de kast die nog prima werken, maar zijn ingehaald door de tijd. Een tweede leven krijgen deze mobiele telefoons vaak niet, en ook worden zij niet aangeboden op tweedehands websites.

Economische situatie
Waarom Nederlanders langer willen doen met hun mobiele telefoon, laat zich raden, zo schrijft Simyo. Nederlanders maken zich al wel druk over verzekeringen en energie, maar de telefoonbranche is voorlopig nog nieuw. Bijna de helft van alle ondervraagden geeft aan dat zij alleen een nieuwe telefoon willen kopen als hun economische situatie dat toe laat.

Er zijn manieren om te besparen op het telefoonabonnement. Zo krijgen klanten die een sim only abonnement afsluiten, geen nieuwe telefoon. Het voordeel daarvan is dat de mobiele telefoonkosten per maand laag kunnen blijven. Een trucje om toch een nieuwe telefoon te krijgen, is na twee jaar het abonnement op te zeggen, de telefoon te houden en over te stappen naar een sim only abonnement. Uit onderzoek blijkt dat dit een gemiddelde besparing van zo’n 25 euro per maand oplevert.

Defecten
Respondenten die aangeven de telefoon toch binnen 3,5 jaar al te vervangen, geven defecten als belangrijkste reden aan om meteen een nieuwe telefoon te kopen. Het repareren van laptops en andere accessoires is al helemaal ingebakken in de Nederlandse cultuur, maar voor smartphones lijkt dat nog niet te gelden. Iets minder dan de helft van de ondervraagden, zo’n 44 procent, koopt meteen een nieuwe telefoon bij een klein defect.

De vaakst voorkomende defecten zijn een luie of slechte batterij. In 48 procent van de gevallen komt dit voor. Trage software en knopjes die niet meer werken staan op de tweede en derde plaats met respectievelijk 21 en 20 procent.

Vorig artikel:

Volgend artikel: