U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Nederlanders beschermen telefoon vaak slecht

Nederlanders beschermen telefoon vaak slecht

Nederlanders gaan doorgaans slecht om met de bescherming van hun smartphones en tablets. Eén op de vijf Nederlanders heeft zijn apparaat wel eens verloren of werd bestolen. Een groot aantal Nederlanders beschermt zijn telefoon niet tegen diefstal of valschade. Bij een sim only abonnement krijgt de abonnee zelf geen telefoon in bruikleen zoals bij een lease abonnement wel het geval is. Toch kan het nuttig zijn om je telefoon te beschermen tegen diefstal of valschade. Dat kan door bijvoorbeeld screenprotectors te kopen en beveiligingssoftware in te schakelen.

Vind mijn telefoon terug
Er zijn voor zowel iPhone, Samsung als menig andere telefoons genoeg apps te vinden waarmee je kan voorkomen dat je je mobiele telefoon verliest of bestolen wordt.

Uit recent onderzoek blijkt dat één op de vijf Nederlanders zijn telefoon wel eens verliest in een openbare ruimte, of bestolen wordt. Slechts enkelen nemen de moeite om de gegevens die op de telefoon terug te vinden zijn te versleutelen. Ook het installeren van terugvindsoftware kan nuttig zijn.

Zo heeft de iPhone bijvoorbeeld de ‘Zoek mijn iPhone functie’, waarmee eindgebruikers via iCloud op kunnen vragen waar hun telefoon zich op dit moment bevindt. Eveneens gratis zijn de functies om de telefoon op afstand te blokkeren, te wissen en alarmeringen te sturen, die niet uit te zetten zijn.

Privacygevoelig
Uit onderzoek van Norton by Symantec blijkt dat op maar liefst drie van de vijf Nederlandse telefoons privacygevoelige informatie staat die niet in handen van derden mag komen. Het vaakst staan persoonlijke e-mails op de telefoons, waarin gevoelige informatie vermeld staat. Daarbij gaat het vooral om wachtwoorden van online accounts of bankafschriften.

Drang
Nederlanders worden daarnaast steeds afhankelijker van mobiele apparaten als tablets en de smartphone. Het is dus een absolute must om deze goed te beschermen tegen diefstal of valschade. Inmiddels is de drang naar het mobiel zijn zo groot, dat één op de vijf Nederlanders aangeeft een leven zonder smartphone niet meer voor te kunnen stellen.

Dat valt nog mee in vergelijking met de rest van de Europeanen. Gemiddeld kan één op de drie Europeanen niet meer zonder zijn mobiele telefoon. Eén op de zes volwassenen zegt als eerste zijn of haar mobiele telefoon uit huis te willen redden als het huis in brand staat.

Persoonlijke informatie
Een derde van de Nederlanders gebruikt geen wachtwoord om zijn persoonlijke informatie af te schermen. Dit houdt in dat bij verlies kwaadwillenden zichzelf toegang zouden kunnen verschaffen tot deze informatie. Bij verlies of diefstal van de smartphone of tablet maakt bijna 40 procent zich niet druk om de informatie die op de telefoon staat, maar de gevolgen voor de telefonierekening.

Bijna 20 procent van de Nederlanders maakt zich vervolgens druk over het kwijt zijn of misbruiksgevaar van hun contacten. Aankopen die gedaan worden via het verloren toestel staan op een derde plek. Opvallend is dat het Nederlanders weinig lijkt te deren wat er met hun persoonlijke informatie gebeurt.

Beveiliging
De volledige beveiliging kan volgens Norton nog flink beter. Bijna de helft van alle Nederlanders geeft aan wel eens apps gedownload te hebben waarvan de bron niet geverifieerd kon worden. 37 procent van de Nederlanders maakt geen gebruik van veilige betaalmethoden zoals iDeal tijdens het online winkelen.

Aan de hand van trojans en backdoors die ook voor mobiele telefoons uitgegeven zijn, kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot creditcardgegevens. Ook maakt de helft van de Nederlanders gebruik van gratis en onbeschermd WiFi. Toch doen zij wel betalingen via dit onbeveiligde netwerk.

Vorig artikel:

Volgend artikel: