U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Nederlanders hebben regelmatig pech met mobiele telefoon

Nederlanders hebben regelmatig pech met mobiele telefoon

Nederlanders hebben het vaakst problemen met kapotte telefoons. Dat blijkt uit de Nationale Pechmonitor, een initiatief van verzekeraar Nationale-Nederlanden. Alleen autopech komt nog vaker voor. Voor telefoons van het merk Samsung doen het slechtst: die gaan het vaakst kapot.

De pechmonitor is een weergave van alle pechgevallen die op sociale media zoals Twitter en Facebook zijn gemeld. In totaal kwamen er bijna 460 miljoen meldingen binnen. 7 procent van alle berichten gingen over kappote mobiele telefoons.

De Samsung Galaxy, de Sony Xperia en de iPhone zijn het vaakst onderwerp van discussie op social media, wat kan betekenen dat deze telefoons het vaakst kapot gaan. Gemiddeld ligt de prijs van een nieuwe mobiele telefoon van het merk Samsung rond de 200 euro.

Geodata
De Nationale Pechmonitor bracht niet alleen in kaart welk soort pech het vaakst voorkomt, maar ook waar pech het vaakste voorkomt. Dat komt doordat er bij Twitterberichten en berichten op Facebook vaak ook plaatsgegevens worden meegestuurd; zogenaamde geodata. In totaal kwamen er uit 408 Nederlandse gemeentes meldingen over pech met de mobiele telefoon.

1 op de 40 tweets die uit Huizen kwamen, gaan over opgelopen pech. Daarmee is Huizen de pechgemeente van 2013. Dat is opmerkelijk, want normaal wordt verwacht dat in grote steden als Amsterdam en Rotterdam de meeste pech voorkomt. Daar ging maar een halve procent van alle sociale media over opgelopen pech. In Huizen kwam autopech vaker voor dan pech met de mobiele telefoon; die was goed voor een tweede plek.

Top 5
Pech met een mobiele telefoon is de op één na vaakst voorkomende soort pech. Op 1 staat autopech. Andere pechproblemen zijn scooterpech, portemonneepech en tassenpech.

Het vaakst hebben mensen pech met een mobiele telefoon doordat zij er onhandig mee omgaan. Zo twitteren mensen regelmatig dat zij hun telefoon op de grond hebben laten vallen. Na verloop van tijd moeten onderdelen van een mobiele telefoon vervangen worden, omdat zij aan slijtage of gebruikssporen onderhevig zijn. Ook over dit soort pech wordt regelmatig geschreven op sociale media. De vaakst genoemde pechgevallen op de iPhone zijn diefstal, een kapotte camera en val- of waterschade.

Gemeentes
Huizen is de gemeente waar pech met de mobiele telefoon het vaakst voorkomt. De tweede plek wordt bezet gehouden door de gemeente Heeze-Leende, gevolgd door Losser, Uitgeest en Vught.

Mobiel verzekeren
Tegenwoordig zijn ook verzekeraars op de gebruiksschades van mobiele telefoongebruikers ingespeeld. Daarom bieden sommige zorgverzekeraars inmiddels een dekking voor vervanging van de mobiele telefoon aan via een buitenhuispolis in de inboedelverzekering. Toch is het niet zomaar mogelijk de telefoon te laten vervangen voor een nieuwer exemplaar, als er een nieuw exemplaar uit is. Vaak hebben verzekeraars nog een toestel van hetzelfde model liggen. In eerste instantie wordt de schade eerst beoordeeld, alvorens er overgegaan wordt op actie.

Uit cijfers van de pechmonitor is niet bekend in hoeveel gevallen de telefoon ook echt vervangen werd door de verzekeraar, of waardoor de pech precies veroorzaakt werd.

Telefoon bij sim only abonnement
Consumenten die een sim only abonnement hebben afgesloten, moeten zelf zorgen voor een mobiele telefoon. Bij een normaal telefoon abonnement krijgt de consument een telefoon in bruikleen, die hij moet afbetalen via het mobiele telefonie-abonnement. Als de telefoon in de tussentijd beschadigd raakt, kan de consument de telefoon niet meer terugleveren en moet de telefoon aangekocht geworden.

Bij een sim only abonnement is dat niet het geval. Bij een sim only abonnement moet de consument zelf voor een telefoon zorgen, die dus onmiddellijk in zijn bezit komt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: