U bent hier: Home » Blog » Informatie » Netwerkproblemen

Netwerkproblemen

Bij de aflevering van de simkaart na afsluiten van een sim only abonnement, proberen abonnees meestal meteen hun verbinding uit. Bij de eerste keer dat een simkaart gebruikt kan worden, kan het zijn dat de activatie mislukt. Ook kunnen klanten van de één op de andere dag problemen hebben met het netwerk. Het is raadzaam eerst zelf een aantal oplossingen te proberen, alvorens contact op te nemen met de klantenservice.

Controleer de simkaart
Er zijn verschillende manieren om netwerkproblemen te verhelpen. Het gebeurt nog wel eens dat abonnees de simkaart verkeerd in de mobiele telefoon stoppen. Let er ook op, dat niet alle telefoons dezelfde simkaart hebben. Zo heeft de iPhone 4 een microsimkaart. Deze simkaart is kleiner, en dus zal de normale, grote simkaart niet passen.

Op de simkaart bevindt zich een metalen strip. Op deze strip staan de providergegevens en ook de gegevens van opgeslagen telefoonnummers. De telefoon kan deze kaart uitlezen dankzij de ingebouwde lezer, die de magneetstrip scant.  Let er dus op dat de simkaart met de metalen strip aan de onderkant is geïnstalleerd. In andere gevallen is verbinding maken niet mogelijk.

De pukcode
Regelmatig hebben abonnees problemen met het inloggen op het mobiele netwerk. De eerste keer worden klanten meestal naar hun pukcode gevraagd. Deze code staat vermeld op de verpakking van de simkaart. Deze pukcode is langer en daarmee veiliger dan de pincode.

De viercijferige pincode werkt de eerste keer dus niet. Lees dus goed of de telefoon vraagt naar de pincode of de pukcode. Vroeger hadden providers standaard ‘0000’ als pincode. Bij de vondst van een simkaart konden kwaadwillenden dan bellen op kosten van de rechtmatige eigenaar. Daarom werken providers tegenwoordig met pukcodes.

Masten
Wie geen problemen heeft bij het eerste gebruik van de simkaart, kan later alsnog problemen ervaren met het netwerk. De drie grootste netwerken in Nederland zijn: T-Mobile, KPN en Vodafone. Op deze netwerken zijn providers aangesloten, bijvoorbeeld Simyo of Ben.

De drie grootste netwerken voeren regelmatig onderhoud uit aan de gsm-masten. Daardoor kan het zijn dat het bereik tijdens onderhoud tijdelijk minder is. Ook op meer afgelegen gebieden is het moeilijker een centrale mast te benaderen. In kleinere dorpen is het dus goed mogelijk dat de verbinding slechter is.
Echter, de verbinding mag niet zo slecht zijn dat de klant geen verbinding kan maken. Als dit het geval is, kan de abonnee een storingsrapport opstellen voor de provider. In dit rapport gebruikt de abonnee binnen 24 uur verschillende malen, op verschillende gebieden. Daarin geeft de abonnee aan hoe de verbinding was. Als meerde abonnees over een dergelijke locatie klagen, kan de provider overgaan tot actie.

Vliegtuigmodus
Tijdens onweer komt het regelmatig voor dat de telefoonverbinding ontregeld raakt. Ook in andere gevallen kan de telefoon opeens geen verbinding meer maken. In eerste instantie kunnen abonnees het beste de telefoon in vliegtuigmodus zetten. Daardoor maakt de telefoon opnieuw verbinding met de provider.

Netwerkproblemen kunnen het best eerst softwarematig worden opgelost. Het kan dus zeker raadzaam zijn de telefoon terug te zetten naar de ‘fabrieksinstellingen’.

Storingen
In een centrale in Rotterdam ontstond er in 2012 brand. Daardoor konden klanten van Vodafone wekenlang niet mobiel internetten. Later bleek ook de apparatuur voor mobiele telefoonverbindingen defect. Klanten hadden wekenlang geen verbinding.

In 2013 is daarvoor een oplossing bedacht. Mobiele providers bieden een soort gratis ‘roamingdienst’ aan. Bij grote storingen zoals dat bij Vodafone het geval was, kunnen providers dan gebruikmaken van elkaars netwerk. De klant behoudt zijn eigen telefoonnummer, en betaalt bovendien ook geen roamingkosten.

Het voordeel is dat de klant in dit geval dus geen actieve problemen heeft bij dergelijk omvangrijke storingen. Bij kortdurende storingen wordt dit systeem echter niet ingezet.

Is de telefoon defect?
Niet per se hoeven netwerkproblemen automatisch aan de provider te liggen. Als iemand anders met dezelfde telefoon en provider wel een goed ontvangst heeft, is de kans groot dat de telefoon defect is. In de telefoon zitten antennes die het signaal naar de verbindingsmasten van de provider sturen. Laat de telefoon dus nakijken op defecten, als u al contact heeft gezocht met de klantenservice.

Vorig artikel:

Volgend artikel: