U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Nieuwe record voor Apple iPhone 6

Nieuwe record voor Apple iPhone 6

De voorverkoop van de Apple iPhone 6 heeft alle records gebroken. 24 uur na de aankondiging van de nieuwe smartphone kwamen er al meer dan 4 miljoen bestellingen voor de nieuwe iPhone bij Apple binnen. Dat is een nieuw record, want vorig jaar stond het record nog op 2,2 miljoen gereserveerde toestellen.

Hoogtepunt voor Apple
Experts verwachten dat de verkoop van de nieuwe iPhone 6 een nieuw hoogtepunt voor het bedrijf wordt. In verschillende landen kunnen klanten de nieuwe smartphone al reserveren. Dat leverde al 4 miljoen reserveringen op. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal pre-orders van vorig jaar. Toen werden de iPhone 5S en de iPhone 5C in totaal 2,2 miljoen keer gereserveerd. Het jaar daarvoor ontving Apple 2 miljoen bestellingen voor de iPhone 5.

Uitverkocht
Er zijn zo veel klanten geïnteresseerd in het nieuwe toestel, dat Apple leveringsproblemen verwacht. De nieuwe smartphone zal naar verwachting meteen al uitverkocht zijn. Wie de telefoon nu in de voorverkoop heeft besteld, krijgt deze maand de bestelling nog bezorgd. Maar wie nog moet voorbestellen, grijpt mis en kan het deze maand wel vergeten. Apple zegt naar verwachting dan pas in oktober te kunnen leveren.

Op 9 september maakte Apple de iPhone 6 en 6 Plus bekend. Op 19 september ligt de nieuwe telefoon in de winkels in de eerste ‘golf van landen’. Nederland volgt pas bij de t weede golf op 26 september. Apple biedt de iPhones in twee formaten aan: de normale iPhone 6 met een 4,7 inch beeldscherm en een grotere uitvoering, die doet denken aan een ‘phablet’. Die uitvoering noemt Apple de iPhone 6 Plus en heeft een 5,5 inch groot beeldscherm.

Tachtig miljoen
Naar verwachting wil Apple nog voor het eind van dit jaar tot tachtig miljoen nieuwe iPhones naar de winkels brengen. Ook de 5S en 5C blijven voorlopig nog in de schappen liggen.

Vorig artikel: