U bent hier: Home » Blog » Informatie » Prijs iPhone 5S omhoog door drukte

Prijs iPhone 5S omhoog door drukte


Het uitkomen van de iPhone 5S en iPhone 5C zorgt voor een enorme drukte bij de Nederlandse providers en winkels. Met name de webwinkels van de providers kampen met storingen door een enorme toestroom van het aantal bezoekers. Een goede reden om voor webwinkels de prijs van een iPhone 5S flink op te drijven.

Overweldigd
Nederlandse providers zijn overweldigd door de grote vraag naar de iPhone 5S. De websites van de providers kunnen het maar net aan. De release van Apple’s nieuwste iPhones leidt niet alleen tot drukte op de websites van de aanbieders, maar ook tot lange rijen voor de Apple Store in Amsterdam. Ook andere telecomwinkels in het land raken overspoeld door Apple-fans.

Storing
De drukte rondom de launch van de iPhone 5S zorgde voor veel storingen bij de webwinkels van enkele providers. Zo kon de website van T-Mobile de enorme vraag naar de nieuwe telefoon maar mondjesmaat aan. De voorpagina van de T-Mobile website deed het prima, maar wie een iPhone probeerde te bestellen kampte met problemen. Niet alleen bij T-Mobile ondervonden klanten problemen. Ook bij Hi en KPN konden klanten een korte tijd geen iPhone 5S bestellen. Providers geven via Twitter het advies om geduld te hebben tot de drukte weer iets afneemt. Dan kunnen geïnteresseerden later vandaag nog eens problemen de telefoon te bestellen.

Webwinkels doen de prijs omhoog
Door de grote vraag doen webwinkels de prijs voor de iPhone flink omhoog. De 5S kost op dit moment ongeveer 750 euro. Sommige webwinkels gaan nog een stap verder en verkopen de telefoon ver boven de adviesprijs. Daar ligt de prijs tussen de 800 en 1000 euro. In Nederland hanteert Apple 699 euro als adviesprijs. Normaal gesproken verlagen webwinkels juist de prijzen tot iets onder de adviesprijs, na het uitkomen van de telefoon. Nu profiteren de webwinkels van de grote vraag, met een hoge losse toestelprijs voor met name de iPhone 5S.

Prijs of levertijd?
Het is kiezen geblazen voor Apple-fans. Kiest de klant voor een hogere prijs (en daarmee een lagere levertijd), of voor een langere levertijd, maar tegen de adviesprijs? De levertijd bij Apple loopt onderhand al flink op. Op dit moment duurt het 2 tot 3 weken voordat de iPhone 5S na bestelling geleverd wordt. Dan is de nieuwe 5S pas half november bij de nieuwe eigenaar.

De iPhone 5C kent minder levertijd. Wie die smartphone bestelt, kan deze binnen twee of drie werkdagen verwachten.

Bijbetalen
Bij vrijwel alle mobiele providers moet de klant bijbetalen voor een iPhone 5S. De telefoon wordt alleen aangeboden in combinatie met een abonnement. Alleen bij provider KPN hoeft de klant geen bijbetaling te doen. Voorwaarde is dan wel dat de klant een duurder abonnement afsluit.

Voor de 16GB-versie betaalt de klant 699 euro, voor de 32GB-versie 799 euro en voor de 64GB-versie 899 euro.

Bij T-Mobile kost de iPhone 5S 229,95 euro, in combinatie met een abonnement van T-Mobile. Daarbij krijgt de klant dan een databundel van 5 gigabyte en 300 belminuten. Het abonnement kost 60 euro per maand.

Al eerder uit in andere landen
Sinds vandaag zijn de smartphones ook in Nederland te koop. Een maand geleden was de telefoon al te verkrijgen in onder anderen Duitsland en Frankrijk. Vanaf donderdagnacht is zowel de iPhone 5S, als de iPhone 5C in Nederland te bestellen via de online webshop. De Apple Store in Amsterdam ging vannacht al open.

Vorig artikel:

Volgend artikel: