U bent hier: Home » Blog » Informatie » Prijzen telefonie kunnen omlaag

Prijzen telefonie kunnen omlaag

De prijzen voor het mobiel bellen en het afsluiten van sim only abonnementen kunnen in de toekomst omlaag. Dat komt doordat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) per 1 september de telefonietarieven gaat verlagen. Nu berekenen telefoniebedrijven per doorgegeven gesprek nog 2,4 cent per minuut. Per september moet dat bedrag omlaag naar gemiddeld 1,019 cent per minuut.

Niet iedereen is daar blij mee: KPN sleept de autoriteit voor de voorzieningenrechter.

Forse verlaging
De verlaagde afgiftetarieven die per 1 september worden ingevoerd, is een tweede verlaging in korte tijd. Per 1 juli voerden de telecombedrjiven al veel lagere tarieven in voor het gebruik van dataroaming. De ACM legde de telefoniebedrijven een maximumtarief op, waardoor dataroaming inmiddels 36 procent goedkoper geworden is.

Nederland is op het gebied van mobiele telefonie één van de duurste landen binnen Europa om mobiel te telefoneren. Door maximumtarieven in te voeren, kunnen de tarieven meer in lijn worden gezet met de tarieven die in andere Europese landen gelden.

Afgiftetarief
De prijsverlaging komt door een aanpassing in het maximumtarief die de Autoriteit Consument & Markt per 1 september in gaat voeren op het zogenoemde ‘afgiftetarief’.

Met het ‘afgiftetarief’ bedoelt de telefoonaanbieder dat de persoon die wordt gebeld, een bepaald tarief per minuut moet betalen aan de aanbieder van de bellende klant. De beller heeft geen eigen vrije keuze over wiens netwerk het telefoongesprek plaatsvindt. Daardoor komen consumenten tegen hun zin met kosten te zitten.

Al sinds 2003 geldt er een maximumtarief op de afgiftetarieven die Nederlandse telefoonproviders aan elkaar berekenen. Sinds 2003 moeten providers stapsgewijs de afgiftetarieven steeds verder verlagen. Voor 2003 lagen de afgiftetarieven rond de twintig eurocent per minuut. Vast bellen koste één eurocent per minuut.

Vast bellen wordt nog goedkoper
Het bellen met een vaste lijn was al goedkoper dan mobiel bellen. Nu betaalt de consument nog 0,37 eurocent per minuut. Ook deze kosten worden per 1 september nog verder omlaag gebracht. De kosten voor telefonie liggen op 0,109 cent per minuut wanneer de maximumtarieven worden ingevoerd.

De kosten van bellen bestaan voor vijf tot tien procent uit afgiftekosten.

Niet iedereen blij
Eerst moest het voorstel van de Autoriteit Consument & Markt nog beoordeeld worden door de Europese Commissie. Op 31 juli kreeg de ACM officieel toestemming maximumtarieven in te voeren.

Hoewel de maximumtarieven goed nieuws zijn voor de consument en voor de lagere prijs van het mobiel en vast bellen, is niet iedereen tevreden. Telefonieproviders zijn niet blij mee de prijsverlaging en de maximumtarieven waar zij zich aan houden moeten.

Zo gaat telecomaanbieder KPN beroep aantekenen bij de voorzieningenrechter. Volgens KPN gaan de maximumtarieven te ver, waardoor telecombedrijven flink moeten inleveren op de telefonie-omzet.

Volgens Maurice Piek, woordvoerder van KPN, moeten telecomaanbieders straks leveren onder de kostprijs. Dat zegt de woordvoerder in een reactie aan RTL Z.

Vorig artikel:

Volgend artikel: