U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Robin Mobile verlaagt snelheid, maar lanceert nieuwe abonnementen

Robin Mobile verlaagt snelheid, maar lanceert nieuwe abonnementen

Sinds mei 2013 is Robin Mobile actief, één van de weinige providers in Nederland waarbij consumenten onbeperkt kunnen bellen, sms’en en internetten voor een vast bedrag per maand. Robin Mobile lanceerde deze week nieuwe abonnementen, waarmee het aantal beschikbare abonnementen nu op drie staat.

Onbeperkt bellen
Bij Robin Mobile kunnen consumenten bellen, sms’en en internetten voor een vast bedrag per maand. Er zijn geen belbundels of limieten die de consument kan overschrijden. Alleen het bellen of sms’en naar het buitenland is niet onbeperkt, en er worden ook kosten in rekening gebracht als de consument in het buitenland aan het internetten is.

Met de nieuwe abonnementen kunnen klanten straks kiezen welke snelheden zij willen. De snelheden zijn opgedeeld in drie verschillende abonnementen: ‘Gewoon Snel’, ‘Heel Snel’ en ‘Super Snel’. Het aantal mb’s per seconde wordt bij alle drie de abonnementen ingesteld op een andere hoogte. Wie sneller mobiel wil internetten, betaalt ook meer abonnementsgeld per maand.

Bij andere providers ligt het aantal mb’s per seconde ongeveer op 42 mb. Bij het snelste abonnement van Robin Mobile ligt de snelheid op 8 mb per seconde, maar de prijs is dan ook lager dan bij concurrenten.

Lagere snelheden
Toen Robin Mobile net begon, had het één onbeperkt abonnement met een standaardsnelheid van 7,2 mb per seconde. Die snelheid is nu fors verlaagd naar 2 mb per seconde: ongeveer een tiende van de snelheid die een gemiddelde consument thuis haalt. Klanten die al een abonnement hadden, krijgen voor hetzelfde bedrag wel een hogere snelheid.

De abonnementsprijs van het abonnement met de verlaagde snelheid is echter gelijk gebleven: veertig euro per maand. Wie zijn oude snelheid terug wil, betaalt nu 10 euro per maand meer. In dat geval krijgt de consument een snelheid van 7,2 mb per seconde, tegen een prijs van 50 euro per maand.

Nieuwe abonnementen
De verlaging van de snelheid is een voorbode voor andere abonnementen, met een hogere snelheid. Het goedkoopste abonnement van Robin Mobile is nu geen 40 euro per maand meer, maar 30 euro per maand en heet ‘Gewoon Snel’.

Bij het ‘Gewoon Snel’-abonnement betaalt de consument 30 euro per maand. Het abonnement is bedoeld voor mensen die voornamelijk bellen, sms’en en e-mailen. Het abonnement is niet erg snel, waardoor het te traag is voor media als YouTube en Spotify. Dit abonnement is uitsluitend bedoeld voor mensen die lichte taken uitvoeren op het internet. De snelheid van het abonnement ligt daarom ook op 800 Kb per seconde en kost 30 euro per maand.

Het tweede onbeperkte abonnement van Robin Mobile is wel geschikt voor YouTube, Skype en Spotify en kost 40 euro per maand. Het ‘Heel Snel’-abonnement is in principe het basisabonnement waarmee Robin Mobile groot geworden is. Via dit abonnement is het mogelijk filmpjes op YouTube te kijken, muziek te luisteren en te facebooken, zonder dat de consument zich zorgen hoeft te maken over de bundel. Het aantal belminuten, sms’jes en internet is onbeperkt, voor 40 euro per maand. Toch is de snelheid minder laag dan aan het begin van Robin Mobile. De snelheid lag voor dit bedrag op 7,2 Mb per seconde, nu ligt de snelheid op 2 Mb per seconde.

Wie super snel wil internetten op zijn mobiele telefoon, neemt dan ook het Super Snel abonnement. Dit abonnement is snel genoeg voor grotere filmpjes, zoals bijvoorbeeld hele afleveringen op Uitzending Gemist. De snelheid is te vergelijken met het basisabonnement van Robin Mobile uit mei 2013. De snelheid ligt namelijk op bijna 8 Mb per seconde. Het is mogelijk onbeperkt te bellen, te sms’en en te internetten voor een vast bedrag per maand. De prijs van dit abonnement ligt op 50 euro per maand.

Concurrentie
Met deze abonnementen is Robin Mobile een goede concurrent voor de grote netwerken, die nog wel een maximum aantal belminuten of mb’s hebben. Toch liggen bij de grote netwerken de snelheden van mobiel internetten veel hoger.

Bovendien biedt Robin Mobile op dit moment alleen nog 3G-verbindingen aan. Er zijn geen plannen voor invoering van het snellere 4G.

Vorig artikel:

Volgend artikel: