U bent hier: Home » Blog » Informatie » Sim only afsluiten

Sim only afsluiten

Inmiddels hebben we in onze artikelen al eens uitgelegd waarom een sim only abonnement goedkoper is dan een normaal abonnement, en hoe je moet overstappen naar een andere provider. Maar wie nu een bestaand abonnement heeft, en een sim only abonnement wil, kan na het opzeggen ook een nieuw abonnement afsluiten. Dat kan met de module op onze voorpagina heel eenvoudig. Vandaag leggen we in dit artikel uit hoe de bezoeker het gemakkelijkst een nieuw abonnement af kan sluiten, en welke procedures er dan volgen.

De website
Onze website biedt een groot aanbod aan sim only providers. Deze providers zijn gerangschikt op het maandbedrag van laag naar hoog. In de tabel komen diverse aspecten van het abonnement aan bod. Zo komt niet alleen het maandbedrag aan bod, maar kijken we ook naar datasnelheden, de looptijd van een abonnement en het netwerk vaar de provider gehuisvest is.

Provider
In de eerste kolom van de tabel staat de provider genoemd. De provider is degene waarmee de abonnee een contract afsluit. Dat is wezenlijk anders dan het netwerk. Het netwerk is namelijk het netwerk waarvan de provider gebruikmaakt. Kortgezegd: de betaling gaat via de provider, evenals alle andere informatie.

Het verbruiken van belminuten, sms’jes en mb’s gaat echter via het netwerk. In Nederland zijn er drie van deze grote netwerken actief.

Prijs/kwaliteitsverhouding
Onze bezoekers kunnen hun waardering over een provider uitdrukken in het aantal sterren op een schaal van 1 tot 5. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar welke provider de laagste prijs heeft, maar ook naar wie de beste klantenservice heeft. En of de provider aansluitkosten berekent, hoe lang de looptijd van een abonnement duurt et cetera.

Zo kan het best zijn dat goedkoop duurkoop is, en dat een iets duurdere provider een betere prijs/kwaliteitsverhouding scoort. Het is dus erg nuttig naar het aantal sterren van een provider te kijken.

Bundel
In principe bestaat de bundel altijd uit een aantal belminuten en sms’jes. Er zijn nu nog amper sim only providers te vinden die de klant een bundel volledig zelf laten samenstellen. T-Mobile is een provider en netwerk die daar inmiddels al wel aan begonnen is.

De bundels worden vaak in belminuten uitgedrukt, maar staan gelijk aan het aantal sms’jes. Dit betekent dat als iemand één sms stuurt, er één belminuut van de bundel verbruikt wordt.

Data
Daarnaast bieden ook steeds meer providers een internetbundel naast de belbundel aan. Maar er zijn ook providers die geen databundel aanbieden, maar deze als extra optie bijleveren. Voor deze optie moet uiteindelijk ook extra betaald worden. De downloadsnelheid van een abonnement staat ook weergegeven in de kolom. Daarmee kan de bezoeker dus precies zien welke provider het snelste mobiele internet heeft.

Looptijd
De looptijd wordt uitgedrukt in maanden. De meeste providers gaan contracten voor één of twee jaar aan. Bij kleinere simproviders komt het voor dat het contract maandelijks opzegbaar is.

Netwerk
Het netwerk is de het netwerk waarvan de provider gebruikmaakt. In Nederland kennen we drie grote netwerken: T-Mobile, KPN en Vodafone. Het letterlijke verbruik gaat via het netwerk, maar de klantenservice en facturen worden afgehandeld door de provider.

Maandbedrag
Tot slot is het maandbedrag belangrijk voor het kiezen van een abonnement. Een laag maandbedrag kan voordelig zijn, maar sommige providers rekenen eenmalige aansluitkosten. Daarmee kan de besparing tenietgedaan worden. Kijk dus goed welke provider de beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft, en ga niet alleen uit van een laag maandbedrag.

Afsluiten
Bij het afsluiten van een sim only abonnement heeft de provider de NAW-gegevens van de klant nodig. Zorg ervoor dat deze gegevens overeen komen met de gegevens van de ID-kaart. In sommige gevallen vragen providers om een kopie van de ID-kaart. Bij het afleveren van de simkaart mag de koerier vragen naar identificatie van de ontvanger.

Sommige providers doen bovendien een kredietcheck. Zij kijken dan of de klant een BKR-registratie heeft bij het BKR-bureau in Tiel. Als dit het geval is, kan het zijn dat de provider de klant weigert. Er zijn inmiddels ook providers die vinden dat iedereen toegang heeft tot telefonie, en daarom geen BKR-controle uitvoeren.

Vorig artikel:

Volgend artikel: