U bent hier: Home » Blog » Informatie » Sim only en de nieuwe iPhone

Sim only en de nieuwe iPhone

Sim only en de nieuwe iPhone
Stel je voor, je hebt reeds een sim-only abonnement afgesloten. Een dergelijke simkaart gebruik je meestal voor zolang de contractduur aangeeft. Maar bij een sim-only abonnement krijg je geen telefoon. Je besluit een nieuwe telefoon te kopen: de iPhone 5. Net als bij de vorige introductie van Apple’s iPhone 4 is er weer iets gewijzigd aan de simkaart, namelijk het formaat.

Hoe krijg je dan de simkaart zodanig dat hij in de iPhone 5 past?

Verandering van formaat
Sinds de introductie van de iPhone 4 vindt Apple het acceptabel om ten behoeve van het formaat van de telefoon steeds meer af te schaven van de simkaart. Zo kregen we bij de lancering van de iPhone 4 een microsim voorgeschoteld.

Bij de iPhone 5 werd alweer een nieuw, kleiner formaat geïntroduceerd: de nanosim. Deze is nog kleiner dan de microsim. Maar je moet wel weer zorgen dat je aan zo’n kaartje komt. Hoe gemakkelijk werken sim-only providers mee als de klant besluit een nieuwe telefoon te kopen waar een andere simkaart voor benodigd is?

Knippen
Ten eerste kun je ervoor kiezen om je simkaart bij te laten knippen door een telecombedrijf. De meeste telecomzaken beschikken over een speciale kniptang om je simkaart binnen één handomdraai om te knippen naar het gewenste formaat.

Vaak kost het bijknippen van je simkaart maar weinig, en het is zo gepiept. Ook bestaan er online handleidingen waarin wordt uitgelegd hoe je eenvoudig zelf een simkaart bij kan knippen. Maar er zit een risico aan: het is een vrij precies werkje. Wanneer er een handeling verkeerd gaat, is de simkaart niet meer te gebruiken.

Provider vragen
Daarom is het verstandiger om je sim-only provider te vragen of hij of zij een nieuwe simkaart wil verstrekken. Let wel: het duurt even voordat je een nieuwe simkaart verstrekt krijgt.

De meeste providers zijn namelijk virtuele telecomproviders die gebruikmaken van een groter netwerk. Zij moeten dan ook deze nieuwe simkaarten eerst inkopen, en vaak krijgen grotere netwerken eerst voorrang. Het kan bovendien zijn dat je sim only provider geen bijgeknipte simkaarten kan verstrekken.
In dat geval zal je dus terug moeten grijpen op één van bovenstaande handelingen.

Providers die de simkaarten wel verstrekken, vragen vaak niets extra’s. Bovendien heeft een nieuwe simkaart aanvragen ook geen gevolgen voor je sim-only abonnement. Aangezien de klant zelf verantwoordelijk is voor de telefoon, kunnen klanten ook vaak vrij eenvoudig een kleinere simkaart bestellen. Tussentijds ben je dan gewoon bereikbaar.

Sim only afsluiten
Sim only abonnementen zijn doorgaans veel goedkoper dan normale abonnementen, omdat je bij het afsluiten van een sim only abonnement geen telefoon cadeau krijgt. Daardoor kun je flink besparen op je maandelijkse telefoonkosten. Als je de besparingen in een spaarpot zou stoppen, kun je aan het eind van het jaar een nieuwe telefoon kopen.

Vergelijk sim only abonnementen om nu zelf eenvoudig en snel een sim only abonnement af te sluiten.

Vorig artikel:

Volgend artikel: