U bent hier: Home » Blog » Telecom providers » Simpel
Post image for Simpel

Simpel

Simpel is een aanbieder die zich alleen richt op het verstrekken van zeer voordelige sim-only-abonnementen. Bovendien is het één van de weinige aanbieders die geen BKR-controle uitvoert wanneer een nieuwe klant zich aanmeldt. Daarom kan iedereen klant bij Simpel worden. Daarnaast hebben klanten zelf controle over de hoogte van hun telefoonrekening, omdat er een Belplafond ingesteld kan worden.

Belplafond
Dankzij het instellen van een zogenaamd Belplafond kunnen klanten van Simpel zelf de controle houden over hun belkosten. Wanneer het Belplafond eenmaal bereikt is, ontvangen klanten daarover een SMS-je. De SIM-kaart wordt dan geblokkeerd. Wel kunnen klanten die het Belplafond bereikt hebben, nog gebeld worden.

Mocht er een noodzaak toe zijn, dan kan het Belplafond op ieder gewenst moment verhoogd of verlaagd worden. De klant heeft dus zelf in de hand hoeveel hij wil betalen voor zijn telefonierekening.

Geen kredietcheck
Simpel vindt telefoniebedrijven iedereen moet verwelkomen. Daarom hanteert Simpel als één van de weinige telecomunnicatieaanbieders geen BKR-check. Het vertrouwen in de klant is dan ook groot: de aanbieder zegt er op te vertrouwen dat de klant zijn rekening gewoon betaalt.

Er is maar één voorwaarde: de klant moet achttien jaar of ouder zijn. Bovendien moet bij het afsluiten van een SIM-only abonnement een bankrekening, naam, adres en woonplaats opgegeven worden. Simpel doet aan vooruit betalen.

Nummerbehoud
Dankzij een gunstige overstapservice kunnen klanten van Simpel hun nummer van hun vorige telefoniemaatschappij gewoon behouden. Dat voorkomt een hoop gedoe met het doorgeven van een nieuw nummer aan honderden contacten.

Wie graag wil overstappen op een goedkoper abonnement, kan dat aangeven bij Simpel. De klant hoeft zelf geen actie te ondernemen: dankzij de simpele overstapservice neemt de telefoonprovider alle administratieve rompslomp uit handen.

Welkom bij Simpel!

Vorig artikel:

Volgend artikel: