U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Simyo wint prijs

Simyo wint prijs

Telefoonprovider heeft de prijs voor ‘de Beste Prepaid Provider van 2013’ gewonnen. Ieder jaar rijken vergelijkingssites de prijs uit in Amsterdam. Dit jaar was de prijs voor Simyo, waar klanten mobiele abonnementen op sim only-basis af kunnen sluiten. De mobiele provider is een dochteronderneming van het netwerk KPN.

De Consumentenbond reikte al meerdere keren eerder een prijs uit aan Simyo voor de beste mobiele provider. De bezoekers van vergelijkingssites ondersteunen de mening van de Consumentenbond daarmee.

Top 3
Simyo werd eerste in de verkiezing. Daarmee werd Tele2 met 111 punten tweede, terwijl Vodafone derde werd. Dat Tele2 tweede werd, is een opmerkelijk verschijnsel. Tele2 is namelijk nog vrij nieuw op de telecommarkt en heeft nog geen 4G-dekking in Nederland. De telecomprovider bood wel mee bij de frequentieveilingen afgelopen zomer, maar is nog bezig met het uitrollen van testen.

Simyo en Vodafone zijn wel al druk bezig met de uitrol van het 4G-netwerk, evenals T-Mobile. Het mobiele netwerk van T-Mobile staat op de vierde plaats. De scorekaart kwam op verschillende manieren tot stand; er werd dus niet alleen gekeken naar de prijs.

Veertien criteria
In totaal werd er tijdens het beoordelen van de providers naar veertien verschillende criteria gekeken. Bij het vergelijken van sim only providers is het dan ook noodzakelijk naar meer criteria te kijken dan alleen de prijs of de dekking. De bel- en smstarieven verschillen per provider behoorlijk.

Eerder werd al bekend dat de meeste providers in Nederland nog steeds afronden per minuut, in plaats van per seconde. Volgens de Consumentenbond betalen klanten daarmee onnodig te veel voor hun mobiele abonnement. Daarom werd ook deze factor meegenomen op de scorekaart. Verder keek de jury nog naar hoe de klantenservice inspeelt op de wensen van klanten, hoeveel klanten zelf mogen, hoe de landelijke dekking is en of de informatie transparant wordt weergegeven.

Klantenservice
De klantenservice was één van de belangrijkste criteria voor het toekennen van de prijs aan Simyo. Andere providers hebben een behoorlijk grote afstand tot de nummer één op het gebied van klantenservice, transparantie en tarieven. Tele2 mag dan wel tweede zijn geworden, maar liet wel 22 punten liggen op de nummer één. Uit het onderzoek bleek dat het bij Tele2 soms schort aan het duidelijk communiceren van de tarieven.

Vodafone werd derde omdat de klantenservice soms niet snel genoeg klanten van klachten afhandelt, en bovendien werkt met veel hogere starttarieven dan bijvoorbeeld bij Simyo gehanteerd wordt.

Speerpunten
Consumenten in Nederland moeten bij het uitkiezen van hun mobiele provider op verschillende speerpunten letten als zij een mobiele telefoon abonnement afsluiten. Doorgaans zijn de factoren als prijs en kwaliteit wel bekend, maar kijkt men bijvoorbeeld niet naar starttarieven, afronden per seconde of roamingkosten in het buitenland.

In het bijzonder is het verstandig te kijken naar hoe andere klanten zich uitlaten over de klantenservice van een mobiele provider, hoe hoog de bel- en sms tarieven zijn en ook een kijkje nemen op de landelijke Storingsmonitor is aangeraden. Op de storingsmonitor wordt bijgehouden hoe vaak een provider of netwerk problemen heeft en hoe snel deze worden opgelost.

Keurmerk
Dat een online vergelijkingssite de prijs voor het eerst uitreikt, is interessant, maar daar hoort wel een kritische noot bij. Het is maar de vraag hoe representatief de prijs is, omdat niet bekend is hoeveel mensen precies op Simyo gestemd hebben. Het feit dat ook de Consumentenbond eerder al een prijs aan de mobiele provider heeft toegekend, betekent dat de provider waarschijnlijk redelijk goed is.

De Consumentenbond en de vergelijkingssites zien de prijzen die zij uitreiken als een mooie stimulans voor providers om hun klantenservice, bereik en tarieven te verbeteren en zich zo te onderscheiden van andere mobiele providers.

Bij het afsluiten van een sim only-abonnement is het verstandig van tevoren online de mobiele providers met elkaar te vergelijken. Via onze module is het gemakkelijk om inzicht te krijgen van de verschillende aanbieden die de mobiele providers doen. Zo is de klant meteen op de hoogte van eventuele acties, maar ook van de prijs van een abonnement, de kwaliteit die daarbij hoort en hoe onze bezoekers de mobiele provider waarderen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: