U bent hier: Home » Blog » Nieuws » SMS-afname geeft effect op omzet grote providers

SMS-afname geeft effect op omzet grote providers

De afname van het verstuurde aantal sms-berichtjes heeft geen effect op de omzet van de grote mobiele providers in Nederland. In Nederland hebben providers al langer problemen met lagere omzetten, maar die worden niet veroorzaakt door het lagere aantal verstuurde sms’jes. Dat zeggen Vodafone, T-Mobile en KPN in een verklaring tegenover de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Die toezichthouder houdt bij hoeveel sms’jes, belminuten en dataverkeer er in Nederland verbruikt worden. De sms is flink minder populair geworden dankzij opkomende technieken als Voice-over-IP bellen en texting apps als WhatsApp en Viber.

Analyse
De ACM houdt ieder half jaar bij hoeveel sms’jes en belminuten er worden verbruikt, net als het dataverkeer in Nederland. Vervolgens maakt de autoriteit een analyse en berekent het hoeveel de providers verdiend hebben aan de geboden diensten.

In vergelijking met drie jaar eerder, eind 2010, hebben we bijna de helft minder sms’jes verstuurd. Dat betekent niet automatisch dat de providers daarmee ook de helft minder omzet verdiend hebben. De omzet uit sms-verkeer is met ongeveer 27 procent gedaald.

Maar die omzetdaling wordt door de grote providers wel weer gecompenseerd. Sinds eind 2010 maakte namelijk een nieuwe technologie zijn opwachting onder het grote publiek: mobiel internet. De inkomsten uit mobiel internet compenseren daarmee het verlies dat de providers hadden uit sms-berichten.

Concurrentie
In totaal waren de Nederlandse providers goed voor 2,6 miljard euro in de eerste helft van 2013. Vodafone, KPN en T-Mobile zeggen dat ondanks die groei de omzet wel gedaald is. De belangrijkste oorzaak daarvoor is dat steeds meer mensen bellen en sms’en via internet, en steeds minder via de telefoonverbinding. Daarmee worden er kleinere pakketten verkocht met een grote databundel, maar met minder sms’jes en belminuten.

De woordvoerder van Vodafone benadrukt daarnaast ook nog eens dat de drie grote providers in Nederland concurrentie ervaren van andere mobiele aanbieders. Zo kwam Ziggo met een antwoord op 3G-netwerk: de zogenaamde WiFi-spots. Klanten van Ziggo zetten daarbij gratis hun WiFi-spot open. Ook Tele2 kan een bedreiging vormen voor de Nederlandse telecommarkt: de van oorsprong Zweedse telefoonprovider bood onder meer mee op de frequentie van het 4G-netwerk.

Toch duurt het nog wel even voordat Tele2 net zover is met de uitrol van het nieuwe netwerk in vergelijking met andere providers. KPN hoopt nog dit jaar en anders begin volgend jaar de uitrol rond te hebben, maar bij Tele2 is de dekkingspenetratie nog altijd nul procent.

Volgens Vodafone heeft het dalende sms-verkeer geen onmiddellijk effect gehad op de totale omzet van de mobiele provider. Marco Kind, directeur consument van T-Mobile, onderstreept de mening van Vodafone.

Gedragsverandering
Wel kan het voorkomen dat de winst de komende jaren daalt, omdat het sms-verkeer ook daalt. Er zijn daarnaast door de grote providers in Nederland flinke investeringen gedaan op het gebied van mobiel internet. Zo zijn er meer antennes geplaatst en zijn KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 bezig met de landelijke uitrol van het 4G-netwerk. Het gedrag van Nederlandse consumenten verandert bovendien sinds eind 2010, begin 2011 al. Steeds meer consumenten sms’en minder, maar maken veel meer gebruik van mobiel internet.

Volgens T-Mobile is dat overigens niets nieuws. Kind: “We zagen acht of negen jaar geleden al dat internet alles anders zou maken”, zo zegt hij tegenover Nu.nl. De omzetdaling van T-Mobile is een stuk lager dan bij KPN. In Nederland is het gedrag van de consument wel erg snel gegaan: binnen een korte periode werd het sms’en flink afgezworen en verruild voor mobiel internet. Nederland is waarschijnlijk één van de snelste Europese landen waar het gedrag van de consument zo veranderd is.
T-Mobile meldt dat ongeveer 70 procent van alle Nederlandse klanten nu een abonnement met databundel heeft. In vergelijking met andere Europese landen zijn we daarmee uniek.

Voice-over-IP
De vraag is dan natuurlijk of (sim only) providers in de toekomst nog te maken krijgen met een andere concurrent. De sms werd weggeconcurreerd door chatapp WhatsApp, maar hoe zit dat met het mobiele bellen? Consumenten hebben inmiddels ook de mogelijkheid om zogenaamd Voice-over-IP (VoIP) te bellen. Het beste voorbeeld van zo’n applicatie is Skype. Maar de providers verwachten niet dat die techniek de traditionele belminuten op korte termijn gaan vervangen.

Dat komt doordat de kwaliteit van apps als Skype nog niet altijd zo goed zijn als bij een normaal mobiel telefoongesprek. Bovendien moet de gebruiker per sé Skype hebben en kan hij alleen gratis bellen met andere mensen die ook Skype hebben. Wie via de app naar een mobiel nummer wil bellen, moet betalen. En dat is daarmee wel een verschil met WhatsApp, dat gebruikmaakt van een mobiel telefoonnummer en waarmee klanten toch gratis berichten kunnen sturen.

4G
Wat in ieder geval wel zeker is, is de innovatie zoals bijvoorbeeld het 4G- of LTE-netwerk. Alle providers spelen op dit moment zo in met het nieuwe 4G-netwerk, dat in de toekomst spraaktechnieken als Voice-over-IP wel ondersteund worden. Zo zijn grote providers al aan het kijken naar technieken als VoLTE, ofwel Voice over LTE. Dat gaat via het nieuwe 4G-netwerk.

Sommige providers komen daarnaast met eigen apps die over 4G lopen of moeten concurreren met populaire apps zoals WhatsApp. Vodafone kwam met de Message+-app, die over het Rich Communication Services-netwerk loopt. Maar of dat een betaalde dienst gaat worden of dat er advertenties komen om zo geld aan de app te verdienen, is niet bekend.

Bij T-Mobile gaat 4G ook een belangrijke rol spelen bij samenwerking met partners. Dat doet men daar al bij bijvoorbeeld de streamingdienst Deezer. Wie een abonnement bij T-mobile afsluit, kan ook een jaar lang Dezer afsluiten. Muziek streamen over het 4G-netwerk is een stuk stabieler, maar kost ook meer dataverkeer. En dus moeten consumenten de databundel naar boven bijstellen en verdienen de providers meer geld.

Een laatste reden dat er geen echte omzetdaling te zien is als gevolg van het dalende aantal sms’jes, is omdat Nederlanders steeds meer tijd aan hun mobiele telefoon zijn gaan gebruiken. “We communiceren meer dan ooit”, stelt T-Mobile.

Vorig artikel:

Volgend artikel: