U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Steeds meer tablet-gebruikers gebruiken de tablet als telefoon

Steeds meer tablet-gebruikers gebruiken de tablet als telefoon

Steeds meer mensen met een tablet gebruiken deze ook als telefoon. Volgens een studie van onderzoeksbureau IDC lopen vooral Aziaten massaal met een tablets aan het oor. En dat doen steeds meer mensen. Tegenwoordig voorzien fabrikanten tablets vaker van bel mogelijkheden. Het lijkt wat gek, maar veel consumenten maken dankbaar gebruik van die mogelijkheden.

Een kwart
In Nederland vinden we het al gek als iemand op straat staat met een tablet om een foto te maken. Het bellen met een tablet lijkt voor ons dan ook een ver-van-mijn-bed-show. Maar toch zijn er in Azië steeds meer consumenten die de tablet ook als telefoon gebruiken. Het is misschien ook wel logisch, want maar liefst een kwart van alle verkochte tablets heeft een belfunctie.

Ieder jaar komt er zestig procent meer tablet-bellers bij. Gebruikers bellen ook met tablets van 7 inch en groter. Overigens bellen consumenten alleen met een Android-tablet. Met Windows en de iPad is het vaak dan ook nog niet mogelijk te bellen, tenzij de gebruiker een Voice over IP (VoIP) programma gebruikt.

Tests in Nederland
Tegenwoordig test ook provider Ziggo al het bellen via een tablet. Met de app Bapp hebben klanten dan overal de telefoon bij de hand. In april liep er een test met drieduizend gebruikers. Inmiddels is de app geplaatst in de App Store in de Play Store. Iedereen die ook een mobiele verbinding heeft, via WiFi, 3G of 4G, kan ook gebruikmaken van de vaste telefoonlijn van Ziggo. Op die manier is ook een tablet zonder simkaart als telefoon te gebruiken.

De toekomst
In de toekomst kunnen we waarschijnlijk dus ook sim-only voor de tablet verwachten. Niet alleen om mee te internetten, maar voor het hele pakket. Bellen, sms’en en internetten. De telefoon die ook als een tablet werkt, de zogenaamde phablet, lijkt daarmee maar een kort leven beschoren.

Het bellen met je tablets zou maar zo eens de mode van de toekomst kunnen worden. Wie nu al belt met een tablet, loopt op de massa vooruit. Of het stijlvol en praktisch is, en vooral ook of je het moet willen, is nog maar de vraag.

Vorig artikel:

Volgend artikel: