U bent hier: Home » Blog » Nieuws » T-Mobile komt met nieuwe abonnementen

T-Mobile komt met nieuwe abonnementen

Telefoonnetwerk komt met nieuwe abonnementen waarbij klanten volledig zelf hun aantal belminuten, sms’jes en het aantal mb voor het internetverkeer kunnen samenstellen. Wel worden het aantal belminuten in vaste bundels verkocht. Met de komt van de ‘zoek het zelf maar uit abonnementen’, kunnen klanten gemakkelijk zelf bepalen welke bundels zij wel of niet willen betalen. Niet alleen de abonnementen zijn nieuw, er zijn ook nieuwe extraatjes ingevoerd. Bij het nieuwe abonnement kun je ervoor kiezen ook een abonnement te nemen op Deezer music. Zelfs een telefoonverzekering kan bij het abonnement worden afgesloten.

Sky is the limit
Door deze abonnementen als sim only aan te bieden, kunnen klanten besparen op de telefoonkosten. Toch is het idee achter het volledig zelf samenstellen van een abonnement niet nieuw. Eerder kwam telefoonprovider Tele2 al met eenzelfde abonnement. Daarbij konden klanten weliswaar zelf het aantal belminuten samenstellen, maar er gold een minimum afname voor het aantal belminuten. Die verplichting vervalt nu bij de nieuwe abonnementen van T-Mobile.

Het kleinste abonnement kost 5 euro per maand en bestaat uit onbeperkt sms’en en internetten. De enige keerzijde van dit abonnement is de internetsnelheid: met 64 kbit als downloadsnelheid is de snelheid beduidend trager dan thuis. Het grootste abonnement kent een snelheid van 14Mbps en bestaat uit onbeperkt dataverkeer, onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en. Daarmee wordt een nieuwe standaard gezet.

Zelf samenstellen
Het idee achter de belbundels is dat je deze volledig zelf kan samenstellen. Voor wie bijvoorbeeld maandelijks 98 belminuten gebruikt, wil dit niet zeggen dat hij of zij ook daadwerkelijk 98 belminuten kan bestellen. Alle onderdelen van het abonnement zijn onderverdeeld in kleinere bundeltjes.

Zo kun je zelf een internetbundel nemen, lopend van 250 MB tot 5000 MB. Deze kan gecombineerd worden met 90 belminuten tot onbeperkt bellen. Een bijkomend voordeel: het is mogelijk ‘vals te spelen’ met de Internet Reset die T-Mobile aanbiedt. Als je over je databundel bent gegaan, kun je 100 of 500 MB van je verbruik af laten trekken. Uiteraard is dit niet kosteloos: 100 MB laten verwijderen kost 2 euro 50. 500 MB laten verwijderen is drie maal zo duur: 7,50 euro.

Verschil in abonnementen
T-Mobile doet met de nieuwe abonnementen wel iets vernieuwends: de provider biedt haar abonnementen aan in twee vormen: vast abonnement en sim only. Het verschil in deze twee zit hem per bundel in ieder geval in de prijs. De prijzen van een vast abonnement zijn veel hoger, omdat de klant hier een gratis telefoon bij uit mag zoeken.

Werkt de huidige telefoon echter nog prima, dan is de klant beduidend goedkoper uit met het afsluiten van de sim only variant van de bundels. Wel moet er dan zelf gezorgd worden voor een eigen telefoon. De prijsverschillen liggen ongeveer op 70%: een sim only abonnement kost 5 euro, een vast abonnement kost 12 euro per maand.

Kleine letters
Net als bij ieder ander abonnement is het verstandig als klant de kleine letters te lezen. Zo zijn er ook bij dit abonnement wat merkwaardigheden. Zo staat alleen in de kleine letters vermeld hoeveel buiten bundel bellen kost. Dat bedrag ligt op 30 eurocent per minuut. Ook als je geen belbundel hebt, kan het zijn dat je ‘buiten bundel belt’. Per minuut loopt dan het bedrag van 30 eurocent door.

Wie op het punt staat het abonnement af te sluiten, komt echter ook nog op een ander punt: de eenmalige aansluiting bedraagt iets meer dan 50 euro.

Vorig artikel:

Volgend artikel: