U bent hier: Home » Blog » Nieuws » T-Mobile stopt met tests WiFi-zones

T-Mobile stopt met tests WiFi-zones

Provider T-Mobile stopt met proeven met zogenaamde WiFi-zones. De provider beëindigde de proeven met WiFi-offloading zonder aankondiging. De zones waren een belangrijk onderdeel van het netwerkprogramma ‘Samen meer bereiken’, dat uit talloze projecten bestaat.

De Koopgoot
In juli vorig jaar kondigde de provider voor het eerst aan WiFi Access Points te plaatsen in de beurstraverse (Koopgoot) in Rotterdam. Een paar maanden later, in september, startte de provider een tweede proef. Technology-directeur Frank Meywerk zei toen dat de test ‘enkele weken’ zou duren, maar uiteindelijk liep de proef tot november vorig jaar. En ook de derde proef is nu afgelopen.

De Koopgoot was een goede test, omdat er veel mensen tegelijkertijd zijn. De WiFi-zones werden ingericht om het netwerk in Rotterdam te ontlasten. Op die manier zou de snelheid en capaciteit van mobiel internet voor klanten van T-Mobile verbeteren. De WiFi-zones waren tijdens de test gratis. Wie er gebruik van maakte, zag ook niets terug in het verbruik van de databundel.

Nieuw netwerk
T-Mobile verving onlangs het netwerk in Rotterdam. Daardoor nam de capaciteit van het netwerk sterk toe. Dus zijn de WiFi-zones nu onnodig geworden. Daarom lopen er ook geen proeven meer. Volgens de provider heeft de test ‘destijds aangetoond dat WiFiZone tot grote verbeteringen voor klanten kon leiden.’ De provider geeft wel toe dat het project lang niet feilloos verliep: “We hadden veel last van interferentie-problemen.” Of T-Mobile ooit nog nieuwe WiFi-proeven gaat doen, is niet bekend.

Vorig jaar kondigde Frank Meywerk de eerste WiFi-proeven aan tijdens het congres ‘Connected’, dat in juni 2013 door Telecompaper werd georganiseerd. Volgen de Technology-directeur konden klanten die gebruikmaakten van de WiFi-zone veilig internetten en kregen klanten geen advertenties op hun smartphones te zien.

4G?
Het stoppen van de proef komt niet helemaal uit de lucht vallen. T-Mobile is op dit moment bezig haar 4G-netwerk landelijk op orde te krijgen. 

Vorig artikel:

Volgend artikel: