U bent hier: Home » Blog » Telecom providers » Tele2
Post image for Tele2

Tele2

Tele2 is een Zweeds bedrijf dat diensten aanbied op het gebied van telefoon, internet en datanetwerken. Nadat in Nederland in 1997 de vaste telefonie werd geprivatiseerd, was Tele2 één van de eerste bedrijven die de concurrentie aan ging met het monopolie KPN. Door hun goedkopere pre-dial nummers groeide het bedrijf in zowel de particuliere als zakelijke sector.

Sinds 2001 is Tele2 ook actief in de mobiele telefonie via als MVNO. Deze constructie houdt in dat Tele2 wel eigen abonnementen aanbied, maar gebruik maakt van andere bestaande netwerken. Tot 2009 werd er gebruik gemaakt van het netwerk van KPN, tegenwoordig werken de Tele2 simkaarten alleen op het T-Mobile netwerk.

G4
Tele2 is één van de telecomproviders die een G4 licentie heeft bemachtigd. Sinds mei 2012 is de uitrol daarvan voor de consument begonnen.

Voordelen
De sim only abonnementen van Tele2 zijn met name sterk in de categorie van 300 tot 500 belminuten per maand. Ook de download snelheid is gunstig tegenover andere prijsvechters, met een maximum van 14.4 Mbit/s.

Nadelen
Tele2 maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. Deze heeft nog steeds een iets minder sterkere dekking dan Vodafone en KPN in de minder dichtbevolkte gebieden zoals Drenthe en Friesland.Vorig artikel:

Volgend artikel: