U bent hier: Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat betekent sim only?

Om je mobieltje te kunnen gebruiken heb je een simkaart nodig. Met een sim only abonnement krijg je alleen een simkaart toegestuurd, maar geen mobiele telefoon. Je moet zelf een telefoon kopen, of als je al een mobieltje hebt kan je die er voor gebruiken.
De betekenis van sim is Subscriber Identity Module. Dit is een klein kaartje met een chip waarop een uniek identificatie nummer staat opgeslagen. Zo weet de telecom provider wie jij bent als je belt of gebeld wordt.

Hoe kan ik deze simkaart gaan gebruiken?

De simkaart die je toegestuurd krijgt stop je in je mobiele telefoon. Bij de meeste telefoons verwijder je eerst de achterkant en haal je vervolgens de batterij eruit. Hier kan je de simkaart plaatsen. Bij een aantal telefoons zoals de iPhone kan je de achterkant er niet afhalen en plaats je de simkaart aan de zijkant in de mobiel.

Welk toestel heb ik nodig voor een sim only kaart?

Je hebt een simlock vrij toestel nodig voor een sim only kaart. Dit is een mobiel die de simkaarten van alle verschillende providers accepteert. Let goed op bij het kopen van een mobiel of deze simlock vrij is. De meeste mobiele telefoons zijn tegenwoordig simlock vrij, behalve de telefoons die je koopt bij een prepaid telefoon. Als je mobiele telefoon niet simlock vrij is kan je dit aan je provider vragen. Een willekeurige telecom winkel in je buurt kan je mobiel voor ongeveer 5 euro simlock vrij maken.

Welke types simkaarten bestaan er en welke type heb ik nodig voor mijn telefoon?

Op dit moment worden er 3 verschillende formaten simkaarten gebruikt in verschillende mobiele telefoons:

Standaard simkaart
Dit is het standaard formaat simkaart dat vroeger in telefoons zat. Van dit type wordt tegenwoordig bijna geen gebruik meer van gemaakt.

Micro simkaart
De micro simkaart is op dit moment de standaard simkaart die in de meeste telefoons zit. Deze is de helft kleiner dan de standaard simkaart.

Nano simkaart
Dit is het kleinste formaat simkaart en wordt alleen nog maar gebruikt in een aantal van de allernieuwste smartphones. Dit formaat is nog veel kleiner dan de micro simkaart. De nano simkaart bestaat bijna helemaal uit een chip, er zit geen rand meer omheen.
Er bestaan ook micro simkaart houders, waar nog geen chip in zit, maar waarin je een nano simkaart kan stoppen. Deze duo simkaarten worden tegenwoordig vaak door de providers geleverd als simkaart. Zo kan je de simkaart zowel als micro of als nano simkaart gebruiken.

Wat is goedkoper, sim only of een toestel met een abonnement?

Een sim only abonnement kan altijd goedkoper zijn dan een abonnement met een toestel erbij. Een abonnement met toestel is niets anders dan een lening die je afsluit voor je mobiel en die je vervolgens in 1 of 2 jaar moet terugbetalen. Dit kost altijd extra geld. De providers brengen meer geld in rekening voor de mobiel dan als je de mobiel los zou hebben gekocht en daarbij een sim only abonnement zou hebben afgesloten.

Welk tarief betaal ik als ik buiten mijn bundel bel?

Dit verschilt per provider, maar dit kan ook voor verschillende bundels binnen één provider anders zijn. Sommige providers, zoals hollandsnieuwe, rekenen hetzelfde tarief voor binnen als buiten de bundel. Maar de meeste providers rekenen een hoger tarief voor het verbruik buiten de bundel. Check altijd nog even de website van de provider voor meer informatie over de tarieven die gebruikt worden zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Moet ik extra geld betalen als ik buiten mijn internet datalimiet kom?

Dit verschilt ook per provider. Als je bijna over je limiet heen gaat, krijg je een sms als waarschuwing van je provider. Bij sommige providers betaal je buiten je data bundel per extra gebruikte MB een aantal centen. Andere providers brengen niets extra in rekening, maar verlagen de snelheid van je internet tot een minimum.

Wat is een fair use policy bij mijn databundel en moet ik hier rekening mee houden?

Fair use betekent eerlijk gebruik maken van je internet. Gebruik het internet alleen voor zaken die jij op je mobiele telefoon aan het doen bent. Ga niet hele grote films downloaden of het internet van je mobiele telefoon gebruiken op een laptop. Als je je aan deze regels houdt hoef je je geen zorgen hierover te maken. Als je het internet niet op een eerlijke manier gebruikt krijg je eerst een waarschuwing van de provider. Luister je hier niet naar, dan kan de provider je internet afsluiten of extra kosten in rekening brengen.

Kan ik mijn abonnement altijd stopzetten of geldt hier een opzegtermijn?

Je sluit een sim only abonnement af voor 24, 12 of 1 maand. Als je kiest voor een abonnement van 24 maanden, kan je dit pas na 24 maanden stopzetten. Als je abonnement langer dan de 24 of 12 maanden loopt, geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Welk sim only contract is goedkoper, 24 maanden, 12 maanden of 1 maand?

Een contract van 24 maanden is het goedkoopst. Een contract van 12 maanden is iets duurder en een contract van 1 maand is het duurst. Providers willen klanten voor een langere tijd aan zich binden. Daarom bieden ze lagere prijzen aan voor contracten met een langere looptijd. Als je niet van plan bent om op korte termijn een ander abonnement aan te schaffen raden wij iedereen aan om te kiezen voor een contract van 24 maanden, omdat je hiermee het meeste geld bespaart.

Welke netwerk heeft het beste ontvangst voor bellen en internetten?

Er zijn 3 netwerken in Nederland. Vodafone, KPN en T-Mobile. Vodafone en KPN hebben de beste ontvangst voor mobiel bellen en internetten. T-mobile heeft over het algemeen een minder goed bereik en de landelijke dekking is ook minder. De snelheid van het internet is afhankelijk van de bundel die je hebt gekozen. Dit verschilt per provider en soms ook per gekozen bundel.

Hebben alle providers binnen 1 netwerk dezelfde ontvangst en snelheid?

Voor bellen kan je over het algemeen aannemen dat de ontvangst voor elke provider binnen 1 netwerk (bijvoorbeeld vodafone) hetzelfde is. Echter verschilt de snelheid van het internet wel per provider en gekozen bundel.

Wat is de snelheid van het mobiele internet en wat betekent mbits/s?

De snelheden van mobiel internet lopen op dit moment tussen de 1 en 50 Mbits per seconde. 8 Mbits/s betekent dat je maximaal 1 MB kan downloaden per seconde. Dus 1 Mbit is 0,125 MB per seconde en 50 Mbit is 6,25 MB per seconde. De aangegeven snelheden zijn de maximale snelheden die je in het meest ideale geval kan behalen. In de praktijk haal je deze snelheid nooit helemaal. Gemiddeld genomen moet je met ongeveer de helft van de aangegeven snelheid genoegen nemen.

Waarom verschillen dan de prijzen voor mobiel bellen voor de verschillende providers in hetzelfde netwerk?

De duurdere providers bieden een betere service. Ze hebben een betere website, je kan meer informatie terugvinden en de klantenservice is zowel telefonisch als per mail beter bereikbaar. Maar het bellen is van dezelfde kwaliteit met hetzelfde bereik. Bij een duurdere provider betaal je dus extra voor de service. Maar je betaalt ook mee om de naamsbekendheid van de provider in stand te houden. Ze betalen namelijk veel geld aan televisie reclames en dergelijke.

Ik wil kunnen internetten op mijn mobiel, hoeveel data verbruik ik per maand?

Een gemiddelde persoon die internet op de mobiel heeft, verbruikt tussen de 300 en 500 MB per maand. Als je internet op je mobiel wil hebben, is het aan te raden om te kiezen voor een bundel van 500 mb. Weet je zeker dat je heel weinig gaat internetten? Dan kan je voor 200 MB kiezen. Internet je veel? Kies dan voor 1000 MB. Als na een aantal maanden blijkt dat je veel meer of veel minder data voor het internetten verbruikt dan je had verwacht, kan je de data bundel naar boven of beneden aanpassen.

Hoeveel kost mobiel bellen of internetten in het buitenland en valt dit binnen mijn bundel?

Standaard valt mobiel bellen of internet niet binnen je bundel. Hiervoor moet je veel extra geld betalen. Deze kosten kunnen enorm hoog oplopen als je niet goed oplet. Zorg ervoor dat je internet in het buitenland uit staat en bel zo weinig mogelijk naar huis. Wil je wel internetten of veel bellen in het buitenland? Er bestaan aanvullende pakketten waarmee je voor een bepaald bedrag een bepaalde hoeveelheid kan bellen of internetten. Deze aanvullende bundels zijn veel goedkoper en kunnen je veel geld besparen in het buitenland. Voor meer informatie hierover kijk je op de pagina van de provider.

Hoelang duurt het voordat ik mijn sim only kaartje in huis heb?

Als je abonnement per direct in gaat krijg je de simkaart binnen 1 a 2 werkdagen in huis. Als je abonnement later in gaat, krijg je de simkaart pas later in huis. Bij het afsluiten van het contract kan je aangeven wanneer je abonnement moet ingaan. Hierbij geeft de provider netjes aan wanneer je jouw simkaart zal gaan ontvangen.

Kan ik op elk moment overstappen naar sim only ook al heb ik nog een ander abonnement lopen?

Heb je een contract met een looptijd van 12 of 24 maanden? Dan moet je wachten totdat dit contract is afgelopen. Na deze 12 of 24 maanden kan je op ieder moment overstappen naar een sim only abonnement zonder dat hier extra kosten voor in rekening zullen worden gebracht.

Moet ik mijn huidige abonnement zelf opzeggen als ik overstap?

Nee. Bij de overstap geef je aan wie je huidige provider is en hoelang je abonnement nog loopt. Je nieuwe provider zal het contract van je vorige provider laten stopzetten en het nieuwe abonnement op de juiste dag activeren, zodat je nooit dubbele kosten hoeft te betalen. Je nieuwe provider zegt dus je huidige contract op, hiervoor hoef je zelf niets te regelen.

Wat zijn de eenmalige kosten en waarom wordt dit soms in rekening gebracht?

Eenmalige kosten zijn administratiekosten die sommige providers vragen voor de werkzaamheden die ze hebben om jou als nieuwe klant aan te maken en de kosten die ze hebben voor het versturen van de simkaart. De eenmalige kosten liggen vaak hoger dan de kosten die ze echt hebben. Providers gebruiken dit geld als buffer om aan alle betalingen te kunnen voldoen. Niet elke provider brengt deze kosten in rekening. Het is aan te bevelen om voor een sim only abonnement te kiezen zonder of met lage eenmalige kosten, want dit bespaart je gewoon weer extra geld.

Hoe zit het met nummerbehoud, kan ik mijn huidige mobiele telefoonnummer behouden als ik overstap?

Jazeker, bij het overstappen kan je gewoon je huidige nummer behouden. Geef bij het overstap formulier aan dat je jouw huidige nummer wilt behouden en de provider zorgt ervoor dat de overstap vlekkeloos verloopt met behoud van nummer. Houd er wel rekening mee dat het meestal 7 werkdagen duurt voordat je nummer is omgezet naar de nieuwe provider. Dit wordt meestal goed aangegeven op de website van de provider.

Kan ik de bel, sms en internet bundel naar onder of boven bijstellen na verloop van tijd

Ja dit is vaak wel mogelijk. Bij de meeste providers kan je jouw sim only abonnement iedere maand gratis naar boven of beneden bijstellen. Het is wel mogelijk dat je dan geen gebruik meer kan maken van speciale aanbieding zoals op deze website, maar dat je het reguliere tarief voor die bundel gaat betalen. Dit is ook een voordeel ten opzichte van een abonnement waarbij je een mobiel krijgt. Daar kan je jouw abonnement nooit gratis naar beneden bijstellen, bij sim only is dit wel mogelijk.

Zijn er mogelijkheden om extra voordeelbundels af te sluiten naast mijn normale bundel?

Ja dit is bij sommige providers mogelijk. Je kan vaak kiezen voor een extra SMS bundel, bellen in het buitenland, internet in buitenland en nog meer. Zo’n bundel kost je een aantal euro’s extra per maand bovenop je normale bundel. Maar dit kan je achteraf veel geld schelen omdat je hierdoor niet buiten je bundel gaat bellen, sms-en of internetten. Niet elke provider biedt deze mogelijkheid aan.

Is er een provider die onbeperkt bellen of onbeperkt internetten aanbiedt?

Ja, op dit moment bieden Simpel en Vodafone een onbeperkt bellen en sms-en abonnement aan. In de toekomst zullen hier waarschijnlijk nog meer providers bij komen. Echter is de snelheid van het internet bij Vodafone veel hoger dan bij Simpel. Een aantal andere providers, zoals simyo, hi, telfort en youfone, bieden een bel+sms bundel aan van meer dan 1000 belminuten of smsjes voor een vast bedrag.