U bent hier: Home » Blog » Telecom providers » Vodafone
Post image for Vodafone

Vodafone

Vodafone is één van de grootste telecomproviders in Nederland, en verstrekt mobiele lijnen aan andere providers. Het is onderdeel van het wereldwijde Vodafone Group. Met meer dan 371 miljoen klanten en 85.000 werknemers wereldwijd, is de Vodafone Group het grootste communicatiebedrijf in de wereld.

Optimale bediening
Om klanten ook te kunnen bedienen in landen waar Vodafone zelf geen aandelen heeft, heeft Vodafone contracten en andere overeenkomsten gesloten om zo de Vodafone klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen. In bijna 40 landen over de hele wereld heeft Vodafone overeenkomsten gesloten met overige plaatselijke telecomproviders.

Zo betalen klanten met een SIM Only-abonnement van Vodafone nooit te veel, ook niet als zij op reis zijn.

Geschiedenis
De telecommarkt is wereldwijd in een kleine 30 jaar flink veranderd, en Vodafone was daarbij. Op 1 januari 1985 was het allereerste mobiele telefoongesprek dat Vodafone ooit gefaciliteerd heeft. In iets minder dan 30 jaar tijd is Vodafone uitgegroeid tot een belangrijke multinational.

Vodafone is het zevende meest waardevolle merk ter wereld en verzorgt de communicatie in meer dan 70 landen wereldwijd.

Een breed bereik
Vodafone heeft een jaaromzet van bijna 2 miljard euro per jaar met zo’n 5,3 miljoen aansluitingen. De hoofdvestigingen van Vodafone bevinden zich in Amsterdam, Maastricht en Eindhoven.

Met een dekking van 99,9% op het 2G-netwerk en 95% op het 3G-netwerk zijn klanten van Vodafone bijna altijd bereikbaar. Om het gemak van klanten te vergemakkelijken, kunnen klanten van Vodafone gebruikmaken van mobiel internet zoals zij dat thuis gewend zijn. De telecomprovider probeert snelheden te halen die gelijk zijn aan een ADSL-verbinding.

Met nog meer investeringen en upgrades is het Vodafonenetwerk straks één van de modernste netwerken in Nederland.

Vorig artikel:

Volgend artikel: