U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Vodafone grote winnaar marketingonderzoek

Vodafone grote winnaar marketingonderzoek

Telecomprovider Vodafone is als grote winnaar uit de bus gekomen van de oriëntatieonderzoeken die onderzoeksbureau WUA! de afgelopen twee jaar heeft uitgevoerd. Van de 150 consumenten die meededen aan het onderzoek, wisten 108 consumenten Vodafone ook daadwerkelijk te vinden. Twee jaar geleden voerde jongerenmerk Hi van KPN de lijst nog aan, maar zij moeten het nu met een vierde plaats doen. De hoogste nieuwe binnenkomer is GSMTopDeal, die op negen binnenkomt in de lijst. Het onderzoek werd niet alleen uitgevoerd op basis van merkbekendheid, maar ook overzichtelijkheid op de site, de prijs en de bereikbaarheid speelden een belangrijke rol. Dat schrijft Marketingfacts deze week op hun website.

Verschuivingen
Binnen het onderzoek zijn er een aantal belangrijke verschuivingen te zien. In twee jaar tijd heeft Vodafone sterk aan populariteit gewonnen, waardoor deze nu op nummer 1 staat in de lijst. Van de 150 ondervraagden wisten 108 respondenten Vodafone te vinden. De nummer twee in de lijst, T-Mobile, werd slechts door 86 mensen gevonden.

Opvallend is de plek van aanbieder Hi. Zij voerden twee jaar lang de nummer 1-positie aan, maar zijn nu afgewaardeerd naar een vierde plaats. T-Mobile gaat van een vierde plaats naar nummer twee, KPN gaat naar de derde positie in de lijst.

KPN verliest fors aan terrein en glijdt verder weg in de lijst. Uit het onderzoek blijkt dat 12 van de 61 respondenten niet op een duidelijke manier een mobiele telefoonabonnement af konden sluiten op de website.

Problemen
Problemen bij overige providers werden het vaakst opgelost per telefoon. Bijna zestig procent van alle respondenten konden bij de telefonische helpdesk terecht. Slechts 10 procent van de klanten konden echter via de website hun probleem oplossen.

De meeste problemen zijn er volgens het onderzoek bij aanbieder KPN. Niet alleen het registratieproces zou moeizaam verlopen, het design en de vormgeving van de website worden het vaakst als struikelblokken genoemd. Zo is het gebruik van het lettertype een doorn in het oog, evenals de hoeveelheid handelingen die de klant moet doen bij het afsluiten van een abonnement.

“Ik moet te veel handelingen doen en er staat teveel mogelijkheden op de homepage. Alleen bij de internetbundel kun je maar 500 mb kiezen. Misschien dat anderen het prettig vinden, maar de keus is lastig en onoverzichtelijk”, schrijft een respondent.

Vodafone
Uit analyse blijkt dat Vodafone het vooral goed doet door de deals met The Voice of Holland. Dat versterkt het imago van het merk en daarmee ook het vertrouwen. Bovendien zou de website snel, overzichtelijk, mooie kleure hebben en duidelijk zijn. Doordat klanten kunnen selecteren op prepaid of sim only zouden klanten bovendien veel gemakkelijker een abonnement bij de telecomprovider afsluiten.

Vergelijk sim only abonnementen om nu zelf een abonnement af te sluiten bij één van de providers. Daarmee kun je flink besparen op je maandkosten voor de mobiele telefonie.

Vorig artikel:

Volgend artikel: