U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Vodafone stopt met snelheidslimieten 4G

Vodafone stopt met snelheidslimieten 4G

Telecomaanbieder Vodafone stopt met het hanteren van snelheidslimieten op het 4G-netwerk. Dat maakte de provider afgelopen donderdag bekend. De maatregel geldt voor alle klanten, zowel nieuwe als bestaande klanten.

Snelste verbinding
Door het schrappen van de snelheidslimieten, is vanaf 1 september de snelste verbinding mogelijk. Tot nu toe was het alleen mogelijk om snelheid tussen de 25 en 50 Mbps te halen. Dat komt neer op zo’n 3 tot 6 megabyte per seconde. Maar dat limiet gaat er dus af. Alle gebruikers kunnen dan de maximale snelheid van 75 Mbps (iets meer dan 9 megabyte per seconde) gebruiken.

Het opheffen van het limiet geldt niet alleen voor abonnementhouders, maar ook voor prepaid-gebruikers. Vodafone wijst er op dat de snelheden alleen theoretisch zijn. In de praktijk zullen de snelheden tussen de 10 en 25 Mbps liggen. Dat is overigens snel genoeg voor de meeste gebruikers.

Betere doorstroom van data
Vodafone heeft zelf ook voordeel bij het opheffen van de snelheidslimieten. Niet alleen krijgen klanten sneller internet, maar ook het netwerk zelfs krijgt minder te kampen met overbelasting. Logisch, want klanten uploaden of downloaden sneller. Daardoor gaat de actieve tijd van gebruikers omlaag. Dan is er een snellere doorvoer van data mogelijk.

Uploadsnelheid omhoog
Klanten van Vodafone downloaden straks niet alleen sneller. Ook het uploaden van foto’s en video’s via 4G gaat per september een stuk sneller. De upload gaat namelijk omhoog nar een maximum van 50 Mbps. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie.

Vanaf 1 oktober rolt de provider ook haar 4G+ netwerk. Dat geeft de snelheid van 4G een boost, naar 50 tot 70 Mbps. Dat is zo’n 6 tot 9 megabyte per seconde.

Landelijk
De operator claimt in september het 4G-netwerk landelijk voor iedereen werkend te hebben. Concurrent KPN voltooide al in maart de landelijke uitrol van 4G, alleen is de snelheid daar lager. Operator T-Mobile heeft alleen in de randstad 4G actief. T-Mobile werkt er wel aan om het gebied uit te breiden en kondigde onlangs zelfs eigen 4G-telefoons aan. Ook andere providers zijn bezig met een landelijk 4G-netwerk.

Vorig artikel:

Volgend artikel: