U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Vodafone verhoogt prijzen RED-abonnementen

Vodafone verhoogt prijzen RED-abonnementen

De telecomprovider Vodafone gaat deze week de twee duurste Vodafone RED-abonnementen nog duurder maken. De prijsverhoging wordt naar verwachting fors, maar in ruil daarvoor krijgen abonnees ook meer dataverkeer te besteden. De abonnementen RED Super en RED Plus krijgen met de prijsstijging te maken.

Het abonnement RED Super gaat nu tien euro per maand meer kosten, met een prijs van 60 euro per maand. Dat meldt een bekende vergelijkingssite. Ook de prijs van het abonnement RED Plus gaat omhoog, met dertien euro per maand. Het duurste abonnement van Vodafone kost dan 85 euro per maand.

Lagere abonnementen
De goedkopere abonnementen, BSW100, BSW200, RED Essential en RED, veranderen niet in de prijs, maar er worden in sommige gevallen wel wijzigingen doorgevoerd in de hoeveelheid belminuten of het maximaal te verbruiken dataverkeer. Het dataverkeer wordt bij alle abonnementen geüpdatet, in de meeste gevallen in het voordeel van de abonnee.

Het Red Essential-abonnement krijgt in plaats van de maximale 500MB per maand nu een verdubbeling naar 1000MB per maand. Helemaal gratis is de update niet, de abonnee leevert 100 belminuten in en mag nog maximaal 300 minuten bellen. Het Bel-SMS-Web-200-abonnement (BSW) krijgt zelfs meer dan een verdubbeling in het maximaal te gebruiken dataverkeer: van 200MB naar 500MB per maand.

De abonnee gaat bij de BSW-abonnementen van Vodafone niet meer betalen, en ook blijft het aantal belminuten gelijk.

Prijsverhoging
Bij het RED Super-abonnement en het RED Plus-abonnement is dat wel anders. Toekomstige abonnees gaan 10 tot 13 euro meer betalen dan de huidige abonnees. Dit houdt in dat de abonnees wiens contract nog niet ten einde is, het oude abonnement kunnen laten behouden. Pas als het contract is afgelopen, gaan ook de nieuwe abonnees de nieuwe prijs betalen en krijgen zij de bel- en internetlimieten die bij die prijs horen.

De databundel van het RED Super-abonnement gaat op maandbasis flink omhoog. Waar gebruikers eerst maximaal 4 gigabyte mochten verbruiken, wordt het limiet opgeschaald naar 6 gigabyte per maand. Bij het RED Plus-abonnement wordt de databundel verdubbeld van 1 naar 2 gigabyte.

Aanpassing voorwaarden
De algemene voorwaarden worden voor nieuwe abonnees ook anders. Op dit moment berekent het RED Super-abonnement nog 10 eurocent per MB dat buiten bundel gebruikt wordt. Bij de nieuwe voorwaarden is dit anders: Vodafone schrijft meteen 2 euro af. De abonnee kan dan meteen weer 200MB aan dataverkeer verbruiken.

Passport
Vodafone werkt met zogenaamde Passportlanden. Dat zijn landen waarin de consument zowel in Nederland als in het buitenland tegen het normale tarief onbeperkt gebeld kan worden. Ook kunnen Nederlanders vanuit Nederland 100 belminuten gebruiken om naar het buitenland te bellen.

Deze passportlanden zijn onderdeel van de alles-in-een-op-reis-dagbundel. Deze bundel wordt voor alle klanten (en dus ook de bestaande klanten) door Vodafone aangezet. In 43 landen kunnen abonnees dan 20 minuten bellen, 20 minuten sms’en en 35 MB aan dataverkeer verbruiken. Deze optie is echter niet gratis.

Klanten zijn daardoor minimaal 2 euro per dag kwijt binnen het abonnement, ook als zij dat niet gebruiken. Het is een slimme truc van Vodafone om meer winst te halen uit de roaming in het buitenland, ook als de abonnee zich daar helemaal niet bevindt. Op dit moment is de Europese Unie bezig met het reguleren van roamingtarieven. Vodafone heeft nu een slimme manier in handen om zo alsnog flink te verdienen aan roamingkosten.

Wie geen gebruik wil maken van deze optie, bijvoorbeeld omdat hij zich nooit in het buitenland bevindt, moet zelf de optie weer uitzetten. Dit kan online via de website van Vodafone.

Abonnement met toestel
De meeste van de RED-abonnementen komen met een gratis telefoon. Deze telefoon is al afbetaald aan de hand van de prijs van het abonnement. Bij een goedkoop abonnement, krijgt de klant een goedkoop toestel gratis geleverd. Bij de duurste RED-abonnementen krijgen abonnees duurdere toestellen gratis of met een kleine bijbetaling.

Wie wel veel belminuten en dataverkeer wil, maar minder wil betalen, kan ook op zoek naar een sim only-oplossing. Daarbij krijgt de klant alleen een simkaart geleverd en moet hij zelf zorgen voor de aanschaf van een mobiele telefoon.

Vorig artikel:

Volgend artikel: