U bent hier: Home » Blog » Nieuws » Waarom de telefoonrekening zo hoog is

Waarom de telefoonrekening zo hoog is

Uit onderzoek van vergelijkingssites blijkt dat Nederlanders ieder jaar ruim 300 euro te veel betalen voor hun mobiele telefoonabonnement. Veruit de meeste Nederlanders hebben een abonnement waarbij een mobiele telefoon verstrekt wordt. Dit abonnement is vaak veel duurder, doordat de abonnee naast het abonnement ook de telefoon moet afbetalen. Het is veel goedkoper om een sim only abonnement af te sluiten. Bij een dergelijk abonnement krijgt de abonnee geen ‘gratis’ telefoon, maar alleen een simkaart.

Hoogste prijzen bij smartphones
Uit het onderzoek blijkt dat vooral de maandelijkse kosten bij mobiele abonnementen met een moderne smartphone erg oplopen. Gemiddeld is de abonnee ten minste 25 euro per maand kwijt aan de telefoon, zonder daarbij de mobiele kosten nog te berekenen. Wie alle kosten bij elkaar optelt, betaalt al snel 40 euro per maand.

Bij de afbetaling van de smartphone zit het venijn hem in de staart. Doorgaans duren normale mobiele telefoonabonnementen met een gratis toestel twee jaar. Maar wie zijn contract verlengt en geen nieuw toestel uitkiest, blijft toch voor de afbetaling van het huidige toestel betalen. De provider profiteert dus van de onwetendheid van de klant.

Sim only
Een steeds populairdere manier om te besparen op de telefoonrekening, is door een sim only abonnement af te sluiten. Bij zo’n abonnement krijgt de klant alleen een simkaart toegestuurd. Hij moet zelf een mobiele telefoon regelen om mee te kunnen bellen, sms’en internetten.

Op het eerste gezicht lijkt dat ingewikkeld: er is alleen een simkaart, de rest moet de klant zelf doen. Toch is zo’n abonnement een stuk voordeliger, doordat de klant de mobiele telefoon niet hoeft af te betalen. Een mobiele telefoon is gemakkelijk nieuw te kopen in een telecomzaak, of goedkoper te krijgen via tweedehands sites als Marktplaats.

Met een sim only abonnement kun je vaak ook de looptijd van het abonnement aanpassen. De meeste sim only abonnementen duren ongeveer een jaar, maar bij sommige providers zoals Ben en Simyo is ook het opzeggen per maand mogelijk. Wie kiest voor een tweedehands smartphone, in combinatie met een sim only abonnement, kan tientallen euro’s per maand besparen. De besparing op jaarbasis kan dan al snel oplopen tot zo’n 300 euro per jaar.

Verkeerde contracten
Een andere oorzaak van een hoge telefoonrekening, is het feit dat klanten steeds vaker het verkeerde telefooncontract kiezen. Op het eerste gezicht lijkt een aanbieding dan aantrekkelijk, maar op de langere termijn kan het abonnement voor problemen zorgen.

Dat is mogelijk als de abonnee ‘uit zijn bundel groeit’. Vaak gaat het hier om goedkope contracten waarbij de klant alsnog een gratis telefoon krijgt uitgedeeld. Inhoudelijk heeft het contract maar weinig belminuten, sms’jes en mobiel dataverkeer beschikbaar. De capaciteit is dus vaak lager dan het daadwerkelijke verbruik van de klant.

Daardoor valt veel verbruik al buiten de belbundel. Het tarief van bellen buiten de bundel ligt bij vrijwel alle aanbieders erg hoog. Soms betaalt de klant al snel 13 cent per minuut buiten de belbundel. Wie tien minuten buiten de bundel belt, is al 1,30 op maandbasis verder.

Bij de meeste providers wordt met zogeheten ‘belminuten’ gewerkt. Dit zijn niet alleen de minuten die de klant gebruikt voor het telefoneren, maar ook voor het versturen van een sms-bericht. Ieder sms’je kost een belminuut, waardoor de belbundel sneller op is dan dat de klant in de gaten heeft.

Buiten bundel bellen
Buiten bundel bellen is een prijzige actie. Doordat steeds meer apps streaming zijn, kan ook het verbruik van dataverkeer flink stijgen. Het bekijken van video’s op YouTube en het luisteren van muziek via een app als Spotify kan vaak voor een behoorlijke weerslag op het dataverkeer zorgen.

Daarom hebben sim only providers het belplafond ingevoerd. Bij een belplafond kan de klant van tevoren online vaststellen hoeveel belminuten of tot welk bedrag hij kan verbruiken. Er is een mengvorm beschikbaar waarbij de klant van tevoren kan opwaarderen zoals bij een prepaid-abonnement, maar per maand betaalt zoals bij een sim only abonnement. Als de klant over zijn belminuten heen gaat, krijgt hij een sms’je met daarin de mededeling dat de belbundel bijna op is. Het is dan niet meer mogelijk langer te bellen, sms’en of internetten. Wie dat wel wil, kan opwaarderen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: